Herrljunga föll i genrepet – VIK vidare i DM

Herrljunga SK förlorade fredagens genrep mot Hössna/Timmele med 2-1.
– Tycker ändå det var skapligt i dag, säger HSK-tränare Leif Andersson.

Referatet med Jonas

Herrljunga började matchen bra och Anders Lund gav också gästerna ledningen efter en kvart. Ledningen stod sig halvleken ut, och var rättvis så långt. Men i början av andra halvlek tappade HSK initiativet.

– Vi gör en riktigt dålig halvtimme där vi går ner oss rejält. Då gör de både 1-1 och 2-1, berättar Leif Andersson.

Sista kvarten gaskar Herrljunga upp sig igen och har ett par bra kvitteringschanser. Men det ville sig inte framför mål och det blev förlust. Leif Andersson tycker ändå att det finns en de att plocka med sig från matchen.

– Nu var Erik Karlsson med igen och då blir det lite bättre tryck framåt, och bortsett från starten på andra halvlek var det ganska skapligt. Men vi är inte riktigt framme än, även om det såg bättre ut i dag.

Noterbart är att Niklas Benon har vaktat HSK-målet i de senaste två matcherna. Detta då Tim Hedén ska operera sina fötter och Emil Sandberg varit sjuk och småskadad.

– Niklas har gjort det helt okej, men han är ju ingen riktigt målvakt. Tim har tagit beslut om att han inte spelar någon fotboll i år, men Emil ska förhoppningsvis vara tillbaka till premiären, säger Leif Andersson.

En som missar premiären med all säkerhet är Fidan Tahiri. Hans månadslånga avstängning gäller till den 23 april.

På fredagen spelades ytterligare en träningsmatch. Det var Stora Mellby och Östadkulle som genrepade mot varandra och till slut vann hemmalaget SMSK med 3-2. Andreas Mökander (2) och Tobias Gunnarsson gjorde mål för hemmalaget medan Markus Larsson och Zerdest Saleh nätade för ÖSK.

VIK vidare i DM
Vårgårda IK spelade sitt genrep i form av DM-match borta mot Gällstad. Där var VIK det bättre laget matchen igenom, men det dröjde till 20 minuter kvar innan man fick hål på hemmalaget. Daniel Olafsson höll sig framme och slog in en retur, och strax före slutet spikade Michael ”Turbo” Andersson resultatet till 2-0. Nästa motståndare för VIK i DM blir nu Hestrafors.

Michel Andersson gjorde mål mot Gällstad.
Michael Andersson gjorde mål mot Gällstad.