ANNONS:
ANNONS:

Heta matcher på G

Så går vi mot en helg som innebär ett antal högintressanta matcher.

Vårgårda IK – IFK Tidaholm
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Hemmapremiär för nya Vårgårda och efter segern i Karlstad bör det mesta vara på topp här. Kvalitén finns i laget och allt annat än tre poäng vore en missräkning. Och jag tror också att VIK levererar och löser det här utan större dramatik.
Tips: 4-1.

Gerdskens BK – Främmestads IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Efter två kryss är känslan att GBK i princip behöver vinna den här matchen för att vara med på allvar inför nystarten. Främmestad har dock en bra elva och vann sin premiär med stora siffror. Men nu är det konstgräs som gäller, och om GBK sätter fart på bollen och benen ska det kunna gå att sprinta ifrån FIK. Men då gäller det att sätta dit bollen i nät också – samt att som alltid hålla Emil Olesen i schack.
Tips: 2-1.

Herrljunga – Annelund
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Grannderby direkt i premiären – och jag håller Annelund som det något stabilare och mer rejäla laget. Men HSK är förstås taggat till tusen här och kommer man rätt in i det hela finns det spelare som kan skjuta hemmalaget till seger. Men gästerna får mitt utgångstips.
Tips: 2-4.

FIK/NIS/EFFK – Sollebrunns AIK
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: SAIK fick en drömstart när man vann premiären med stora siffror i veckan. Här tror jag man tar andra raka av bara farten.
Tips: 1-3.

Alingsås KIK – Vänersborgs FK
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Äntligen premiär för detta högintressanta KIK – men VFK har spelat en match och sitter med tre poäng på kontot. Men här tror jag att hemmalaget är som kalvar på grönbete och får en bra start på division 2-äventyret, det finns kvalité nog i laget för att lösa detta.
Tips: 3-1.

Mallabacken – Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: Mallbacken har tagit två 1-0-segrar hittills medan AFC skrapat ihop en pinne på två matcher. De här lagen håller jag som jämnbördiga så det gäller att vara noggrann och ta tillvara på det som bjuds för att få med sig poäng från skogarna i Värmland. Men AFC har levererat två klart godkända prestationer och kan absolut ta första segern här – även om jag drar till med ett kryss.
Tips: 1-1.

Södra Härene – Östadkulle
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Två lag som tog var sin programenlig seger i premiären drabbar nu samman i ett förmodat toppmöte. Tror det kommer smälla ganska bra här och det är svårtippat då det finns både rutin och finess på planen. ÖSK-tränare Springh har också järnkoll på detta Hära, så det är mycket prestige i potten. Tror på kryss eller knapp bortaseger, men det är givetvis vidöppet.
Tips: 1-2.

Lämna en kommentar