ANNONS:
ANNONS:

Hett derby överst på listan

Vi går mot en ny helg och med den också nya matcher. Som vanligt har vi plockat ut ett gäng som vi tycker sticker ut på förhand.

HH

Alingsås IF – Gerdskens BK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Alingsås IF har sju raka segrar och måste gälla som storfavorit här på hemmaplan. Men derby är alltid derby, och ska det vända någon gång är det kanske nu. Men det logiska är ändå att tippa en etta efter två raka GBK-förluster, senast med klara 0-3 mot Kinna. Att Adam Borhammar Wahlin gör comeback i AIF är också en sak som borde ge grönvitt extra energi.
Tips: 3-1.

Säven/Hol – Brämhults IK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Efter tre raka segrar behöver Säven/Hol en fjärde för att gå förbi Brämhult och haka på i toppen istället för att kriga runt nedre strecken. Men Brämhult är obesegrat efter premiärförlusten mot FC Alingsås och jag håller gästerna som knapp favorit här. Men Säven/Hol skulle kunna överraska, så pass stabilt tycks laget vara för tillfället.
Tips: 2-3.

Holmalunds IF – IFK Falköping
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Efter stort manfall och första förlusten senast skulle Holmalund behöva tre poäng för att befästa sin position i täten. Oklart vilka som är tillbaka i spel, men Anthon G, Adam Axede och André Nilsson är fortfarande frågetecken medan Markus Wiland och Robert Kovacevic mer sannolikt är tillbaka. Men Falköping jagar precis bakom i tabellen så detta blir tufft. Vidöppet, och jag chansar med ett klyk.
Tips: 1-1.

Svenljunga – HIF Akademi
Serie: Division 3 södra.
Kommentar: Seriefinal mellan två lag som är obsegrade och har imponerat hittills. Det blir nog en förhållandevis jämn match men jag håller Akademin som strået vassare och tror att det blir en ny seger och ett litet ryck i toppen av tabellen.
Tips: 0-3.

Växjö – Holmalunds IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Den första av tre raka matcher mot lag som nu ligger efter Holmalund i tabellen. Vid ett bra resultat de närmsta veckorna behåller man arbetsron och distansen nedåt, och det finns inget som tyder på att HIF ska misslyckas med det. Men Växjö har tagit en del poäng hittills och både gjort och släppt in mycket mål. Så chanser lär dyka upp framåt så jag tror att nyckeln ligger i att spela tätt bakåt och inte bjuda på någonting.  I synnerhet inte till Anna Anvegård som nätat sex gånger hittills.
Tips: 2-3.

Lämna en kommentar