ANNONS:
ANNONS:

HIF hakar på i toppen efter derbyseger

TV: Holmalund drog det längsta strået i derbyt mot Alingsås IF. André Nilsson var segerorganisatör när rödvitt vann med 3-1 på Mjörnvallen.

Det blev en intensiv start på onsdagens grannderby på ett soligt och välbesökt Mjörnvallen. Anton Stenseke var nära att forcera in 1-0 till Holmalund redan i första spelminuten och strax där på åkte AIF:s högerback Jocke Larsson på en smäll och tvingades till byte.

Noterbart är att Andreas Glännbro trotsade sin ljumske men redan efter 18 minuter tvingades lagkaptenen kasta in handduken. Det var då alltså grönvitts andra byte i matchen. Dessförinnan hade dock hemmalaget tagit ledningen med 1-0. Ett fins anfall på vänsterkanten slutade med att Fredrik Wiland slog ett lågt inlägg som HIF-keepern Lins Krantz inte lyckades få under kontroll. Oliver Östlind fick två chanser på returen och på den andra satte han en volley på från nära håll.

Holmalund jobbade sig dock in i matchen ganska omgående. Mannen bakom farligheterna var ofta André Nilsson som var företagsam på sin vänsterkant. Nyinsatte Pontus Lagström fick slita på sin högerkant, men när HIF fick en hörna var det ingen som hade koll på Nilsson. Skyttekungen dök upp på den bortre stolpen och satte sit kvitteringen efter dryga halvtimman.

I övrigt var det ingen vidare halvlek spelmässigt. Andreas Johansson hade ett bra vinkelskott som Linus Krantz tippade till hörna och James Clark gjorde detsamma när André Nilsson laddade utanför straffområdet. Men den största chansen att ge sitt lag ledningen hade Oscar Karlsson Widén när han sköt en retur från James Clark i stolpen. Ett läge som i ärlighetens namn borde ha varit mål, men 1-1 var det efter 45 minuter spel.

Den andra halvleken var bara minuter gammal när André Nilsson fick fritt fram mot James Clark. Men AIF-målvakten genomskådade Nilssons lobbförsök och räddade det läget. Och gästerna var det laget som fortsatte att skapa chanser med André Nilsson som den store dirigenten. Nyinsatte Marcus Pettersson blev avvinkad på offside när han var framme och oroade på en friaprk, och strax där på var 1-2 ett faktum. Oscar Karlsson Widén fick lite yta i straffområdet och avslutade vid bortre stolpen med en rapp yttersida.

Hemmalagets kreatör Andreas Johansson svarade med att slå ett väl avvägt inlägg mot Rickard Hedbergs panna, men nicken gick över ribban. Det blev startskottet för en bra AIF-period när man flyttade fram positionerna i banan. Rickard Hedberg fick ännu en bra möjlighet när han han rundande Linus Krantz som var på vift utanför straffområdet. Men Hedbergs avslut blev något stressat och gick i burgaveln.

Men så svängde det till Holmalunds fördel igen – och det var André Nilsson som låg bakom det. Han fick en stickare i djupet och hann före James Clark in i situationen. När så målvakten välte Nilsson över ända pekade domaren på straffpunkten och Jamy Makindu placerade in 1-3 på straffpunkten.

Sista 20 minuterna lyckades Holmlaund kontrollera matchbilden ganska väl. Hemmalaget hade svårt att spela sig igenom och mittbackarna Sebastian Mårtensson och Robert Kovacevic tog bort de inlägg som AIF lyfte in i straffområdet.

I och med segern blev det Holmalund som hakar på Gerdsken i toppen av tabellen. GBK som spelar borta mot IFK Falköping i morgon.

– Vi har ju ett par bra lägen att göra 2-2 innan 3-1 kommer. Men just nu är vi ett lag i motgång och då får man inget gratis, var AIF-tränare Per Krantz ord efter matchen.

4 svar på ”HIF hakar på i toppen efter derbyseger”

1. Bara att tacka för bra ref och bra intervju Jonas! Du är väldigt värdefull för lokala fotbollen!