ANNONS:
ANNONS:

HIF måste gå för seger

Holmalund spelar för nytt kontrakt och Annelund hoppas på ett mirakel. Det är allt fotbollshelgen består av eftersom det är spelledigt i Elitettan. 

Holmalunds IF – IFK Hjo

Förutsättningar: Ettan är garanterad en plats i division 3 2018. Sen får de tre bästa av totalt tolv grupptvåor en plats också. En sämre målskillnad betyder att HIF måste vinna här för att vinna gruppen. Ett kryss kan räcka för att bli en av de tre bästa tvåorna, men med HIF:s klena målkvot är det vanskligt att lita på det. Det finns ytterligare fem kvalgrupper där en tvåa kan sluta på sju poäng och då räcker Holmalunds två plusmål inte till. Så vid kryss krävs det att tre potentiellt andraplacerade sjupoängare runt om i Sverige misslyckas i sin sista match. Dessutom spelas en del gruppavslutningar på söndagen så det blir en oviss väntan om detta slutar oavgjort.

Motståndet: IFK Hjo slutade trea i norra fyran innan man nu tagit två kvalsegrar. Tim Pajunen gjorde tolv baljor i serien och har nu gjort ytterligare två i kvalet, så han tycks vara mannen att hålla koll på. I övrigt finns namn som Mårten Gustavsson med ett förflutet i bland annat Degerfors i truppen.

Kommentar: Två knappa segrar gör att HIF kan gå in med gott mod i den här matchen. Senast mot Waggeryd höll man nollan, vilket var välbehövligt efter den något sämre defensiva insatsen mot Främmestad. Också viktigt att André Nilsson fick göra mål, han är självklart den som på egen hand kan skapa en målchans och ett mål. Men det finns fler offensiva herrar som visat fin form så jag tror att Holmalund löser det här.

Tips: 2-1.

 

Wargöns IK – Bergdalens IF

Förutsättningar: Gruppettan är garanterad en plats  i division 5 2018. Antalet platser utöver det styrs av hur det går för kvalet mot högre divisioner. Bergdalen måste vinna med tre måls marginal för att Annelund ska bli tvåa i gruppen. I nästa steg måste sedan både Holmalund och Hjo ta en plats i division 3 för att Västergötlands platser ska bli så många att alla grupptvåor i detta kval får en andra chans. Mycket som ska klaffa för Annelunds del med andra ord.

Lämna en kommentar