ANNONS:
ANNONS:

HIF vände på övertid

Vilken dramatik det blev på Tånga hed. Vårgårda ledde med 2-1 när klockan stod på 90 minuter, men när domaren blåste av några minuter senare hade Holmalund vänt och vunnit med 3-2.

Ett Vårgårda IK i stort poängbehov valde från start att backa hem i ett lågt försvarsspel på egen planhalva och tillät Holmalund ha mest boll. Emellanåt blev VIK väl passivt och gästerna kunde närma sig Adam Anderssons straffområde med finurliga anfall, oftast regisserat av Alfred Johansson och André Nilsson. Det var Johansson som fick matchens första målchans när han vek in från höger och avslutade strax utanför med vänsterfoten.

VIK var dock inte ofarligt utan hotade ständigt bakom Holmalunds backlinje, inte sällan i omställningslägen. Framför allt Gabriel Idehen var på språng, men även Mohammed Abdulrahamn sökte ytan bakom Oliver Wingfors och Dabid Hall i HIF:s mittförsvar. Första gången när Idehen var igen redde mittbackarna upp det hela, men när farten och passningen var bättre kunde VIK-anfallaren behärskat placera in 1-0 i friläge med Linus Krantz. För den eminenta framspelningen svarade högerspringaren Ratan Hallgrimsson.

Holmalund var dock det laget som skapade mest chanser före paus. Alfred Johansson hade ytterligare två lägen där skottet gick utanför målramen och Adam Andersson var även kvickt ute och avvärjde när André Nilsson var på väg igenom. Dessutom hade nog William Rubendahl skallat in 1-1 om han hade kopierat sin fars mer bastanta tonsårskalufs, men nu strök bollen förbi Rubendahl junior och VIK ledde med 1-0 i paus.

Den ledningen blev till 2-0 efter bara några minuter spel i andra akten. En långboll som såg ofarlig ut behandlades med allt annat än beslutsamhet av Linus Krantz och David Hall, vilket utnyttjades av Mohammed Abdulrahman som petade bollen med sig och gjorde 2-0 i öppen kasse. Ska sägas att Holmalund var nära ett bra läge sekunderna innan, men domaren blåste frispark för Holmalund på mittplan när André Nilsson var halvt igenom.

Holmalund fick dock nytt bränsle och målmässig kontakt med halvtimman kvar. Jonathan Tedeborg slog en – visserligen bra frispark – men det såg billigt ut när bollen den smet in i nät över Adam Andersson i VIK-målet.

Efter reduceringen var matchbilden densamma. HIF hade mest boll och kom i en och annan farlig framstöt medan hemmalaget mest satsade på omställningar. Mohammed Abdulrahman hade ett bra läge där vänsterskottet gick just utanför medan HIF hade ett antal hörnor som blev mer eller mindre farliga.

Efter en lugn tiominutersperiod tog det fart igen på allvar mot slutet av matchen. Inhopparen Martin Andersson dök upp på rätt ställe i straffområdet och nickade in kvitteringen för Holmalund med klockan på 90 minuter. Efter det gick båda lagen för seger, och skapade också var sitt kanonläge. Först sköt Kelly Blomgren över på VIK:s läge medan Sebastian Sannestål placerade in HIF:s segermål just före slutsignalen. Stor dramatik, och tungt för VIK som nu lever fortsatt farligt runt nedre strecket.