Holmalund föll hemma

Holmalund räckte inte till mot Västerås BK 30. Gästerna vann med klara 3-0 på Brogårdsvallen.

Holmalund började matchen ganska piggt och vaskade fram ett par chanser. Bland annat var nya Amanda Hallesjö – med föflutet i Hovås/Billdal och Kopparberg/Göteborg – framme och oroade, men något nätrassel blev det inte.

Istället tog Västerås ledningen på straff efter en halvtimma spel, och bara minuter senare satt även 2-0 i nät bakom Moa Edrud.

Hemmalaget gjorde ett par byten tidigt i andra halvlek men lyckades inte vända på matchen. Istället gjorde Västerås 3-0 och efter det var det gästerna som var det bättre laget. Moa Edrud fick slita för att inte tvingas släppa fler bollar förbi sig, och det hela slutade 0-3.