Holmalund fortsatt uddlöst

TV: Varken Holmalunds IF eller Umeå IK hade tillräckligt stark offensiv för att göra mål. Därför slutade lördagens match på Brogårdsvallen 0-0.

Brogårdsvallen gräsmatta så förhållandevis bra ut när matchen mellan Holmalund och Umeå IK blåstes igång. GästernasAnnina Wede fick första stora chansen redan efter fem minyter när hon rann igenom och avslutade över Moa Edruds ribba.

Några minuter senare var chansstatistiken utjämnad när Pernilla Johansson nickade Felicia Edgrens väl slagna hörna i ribban. Även returen blev farlig, men norrlänningarna lyckades rensa undan bollen.

Mycket mer än så skapade inte Holmalund i första halvlek. Istället flyttade Umeå fram positionerna allt längre och mot slutet av halvleken var det också nära bortaledning. Framförallt var det ett antal fasta situationer som blev farliga, men Moa Edrud och en vilt kämpade Ellen Karlsson – mittback i Anna Furbergs skadefrånvaro – lyckades hålla tätt. Vid ett tillfälle fick hemmalaget också hjälp av stolpen för att få med sig 0-0 in i halvtid.

I pausen fick de 240 i publiken lyssna till när Joakim Larsson presenterade Alingsås nya elitklubb, Alingsås Football Club, och beskedet drog ner stora applåder. Läs mer om den nya satsningen här.

När väl spelet drog igång var matchbilden ungefär densamma som före paus. Nu var HIF emellertid inte lika tillbakatryckt, men skapade för den saken skull inte mycket av värde framåt. Felicia Edgren lyfte in en farlig frispark vid ett tillfälle och Beatrice Persson kom ur vinkeln på högerkanten när hon för ett ögnblick såg ut att kunna skära in mot mål.

Istället spelade sig Umeå till halvlekens dittills bästa chans. Återigen var det ständigt farliga Annina Wede som fick läget, men Moa Edrud var snabbt nere och styrde undan bollen med vänsternäven.

Bara minuter senare var Rebecca Cameras en decimeter från att ge Holmalund ledningen när hennes vänsterskott tog i ribban. Inte heller inbytta Olivia Sultan lyckades utnyttja sitt läge i slutminuterna vilket betyder att HIF nu har gjort ett mål framåt på de fyra senaste matcherna.

Inte heller Umeå förmådde skapa något tillräckligt för att avgöra matchen. Selina Henriksson var på väg igenom efter ett misstag på det rödvita mittfältet, men Ebba Ranieli jobbade förtjänstfullt och lyckades avstyra.

ÖVRIGA LÖRDGAGSMATCHER
Arentorp/Helås – Frisco 3-12
Mål: Alexandra Schwartz 4, Annelie Carli 3, Bailey McDonough 2, Maja Bertilsson 2, Linda Börjesson.

Stora Mellby – Upphärad 3-1
Mål: Rasmus Karlsson 2, Tobias Gunnarsson.

Trollhättans IF – Långared 5-5
Mål: Simon Alfredsson, Richard Persson, Emil Evertsson, Emanuel Andersson, Patrik Karlsson.

Toarp – Herrljunga 1-4
Mål: Alexander Stavander, Fidan Tahiri, Jalmar Sandberg.

Frisco/Hudene – Emtunga 1-4
Mål: Mergim Fetahi.

Södra Härene – Spark 5-0
Mål: Joel Andersson 2, Alexander Asservik, Albin Andersson, Fazel Omidi.

Mjörn – Östadkulle 3-3
SKM:Robin Wiberg 2, Tobias Brodin. ÖSK:Marcus Sjöstedt 2, Martin Broberg.