ANNONS:
ANNONS:

Holmalund ligger lågt under frimånaden

Holmalunds IF sitter lugnt i båten under frimånaden. Det menar nye tränaren Mikael Öhman.
– Det finns en stor revanschlust i truppen och de allra flesta ser ut att stanna i klubben, säger 51-åringen.

Mikael Öhman har i år basat över Holmalunds U-lag tillsammans med Patrick Heed. Men nu är det alltså A-laget som gäller för Öhman, som till sin hjälp har Anton Stenseke och Christoffer Ängberg.

– Det är riktigt kul att vara igång faktiskt, även om det är mycket jobb. Hittills har jag mest jobbat med den befintliga truppen och försökt prata med spelarna, säger Öhman, som har förhållandevis ringa tränarerfarenhet även om han spelat högt upp i seriesystemet.

– Det är kul att vara tillbaka. Sen får man se vad man kan tillföra men än så länge känns det bra.

Efter att ha inventerat den egna truppen står det klart att det inte lär bli särskilt många nya spelare i HIF. Det menar både Öhman och Christoffer Ängberg.

– De allra flesta kommer att köra på och dessutom är Felix Martinsson med från början nästa säsong. Sen är Alfred Johansson tillbaka efter sin skada, han har sett riktigt vass ut och blir nästan som ett nyförvärv, säger Ängberg, och får medhåll av Mikael Öhman.

– Jag har ju följt laget från nära håll i år och tycker att jag har ganska bra koll på spelarna. Och nu när jag pratat med de flesta tycker jag att det verkar finnas en stor revanschlust och en vilja att göra bättre resultat än i år.

Holmalund tränar just nu ett par gånger i vecka på Elmandervallen. Stora Mellbys lagkapten Anton Lennde ska komma och känna sig för, i övrigt är det inte många nya spelare som redan nu är aktuella. Adam Hägg har man haft kontakt med, men mycket mer än så är det inte.

– Vi får väl avvakta frimånaden och ser vad som händer, men om alla stannar letar vi inte särskilt mycket efter nya spelare, säger Christoffer Ängberg, som ännu inte vet säkert hur det blir med de båda hockeyspelarna Sebastian Mårtensson och Marcus Pettersson.

– Det får ge sig längre fram när vi vet hur deras hockeysäsong slutar och hur sugna de är på att spela fotboll.

Vad det gäller André Nilsson så opererar han sitt knä i dag tisdag. Sen väntar rehabilitering i fyra till sex månader så i den bästa av världar är han tillbaka i tid till seriepremiären.

Anton Lennde tränar med HIF.

Lämna en kommentar