ANNONS:
ANNONS:

Holmalund poänglöst i Växjö

Växjö DFF blev för svårt för Holmalund. Smålänningarna vann med hela 4-0, vilket betyder att HIF är fortsatt indraget i nedflyttningsstriden.

Jenny Holm och Jerry Carlsson får fortsätta jaga nytt kontrakt.

Holmalund var aldrig riktigt när att hota serieledande Växjö. Redan efter 20 minuter kom 1-0 på straff efter att Ellen Karlsson fått bollen på handen i efter straffområde.

– Vi började bra första kvarten och tycker vi hade ganska bra kontroll på dem. Sen är det oturen med straffen, men det är sånt som händer, säger Jerry Carlsson.

Just före paus gjorde hemmalaget sedan två täta mål och det var 3-0 redan efter 45 minuter.

– Fina mål och Växjö men jag tycker ändå att vi tappar för mycket i energi efter deras 1-0. Jag är lite besviken över att vi inte lyckades mobilisera bättre där, säger Carlsson.

Mitt i den andra halvleken gick brandlarmet i Tipshallen och matchen fick avbrytas en bra stund. När väl spelet kom igång igen dundrade Växjö in 4-0 bakom Moa Edrud, och det målet blev också matchens sista.

– Det blev ett rejält avbrott där vi hann samla oss lite. Vi sa att vi skulle ge det en chans och försöka få ett tidigt mål och skaka liv i det. Vi har också ett par jättelägen där Bea Persson bland annat sköt i stolpen. Men det ville sig inte och sedan kom deras 4-0 på en praktträff i krysset, säger Jerry Carlsson.

Ellen Karlsson fortsätter att med framgång vikariera i mittförsvaret i nyopererade Anna Furbergs frånvaro. Karlsson var tillsammans med Anna Scavo bäst i HIF, enligt tränare Carlsson.

Vad har Jessica Julin tillfört sedan hon körde igång igen?
– Klart att det syns att hon varit borta ett tag men hon har ett otroligt lugn när hon har bollen. Hon styr också laget på ett bra sätt så hon betyder mycket, säger Jerry, som nu får hoppas på övriga resultat för att HIF ska behålla avståndet nedåt.

Lämna en kommentar