ANNONS:
ANNONS:

Holmalund till nytt SM-slutspel

I fjol vann Holmalund brons i futsal-SM. I dag vann man sin trelagsgrupp i Göteborg och kvalificerade sig därmed till slutspel och har chans till en ny medalj.
– En riktig laginsats, säger Jenny Holm, som coachade det unga gardet.

Första matchen i trelagsgruppen spelades mot Uddevallalaget IK Rössö. Där lag Holmalund illa till när Rössö tog ledningen med 2-0, men alingsåsarna lyckades vända på steken och vinna med 6-3. Målskyttar var Linnea Ström 2, Hilda Svensson 2, Maja Udd och Beatrice Persson.

Segern innebar en avgörande match mot IF Böljan för ett ungdomligt Holmalund. Eftersom Rössö då hade besegrat Böljan räckte kryss eller till och med en väldigt knapp förlust för HIF. Det blev också en jämn match som slutade med delad pott, 3-3.

Böljan ledde med 2-1 i paus efter att Maja Udd nätat för HIF. I andra halvleken gjorde Böljan sedan 3-1, men Holmalund fortsatte att nöta på och kom också tillbaka in i matchen målmässigt. Maja Udd slog till ytterligare en gång innan Lisa ”Mini” Johansson kvitterade.

– Härligt att se att vi fortsätter att göra det vi har bestämt trots att vi hamnar i underläge. Tjejerna visade grym moral i båda matcherna och det var riktigt häftigt, säger Jenny Holm.

I och med gruppsegern är HIF klart för åttondelsfinal i SM. Den och en eventuell kvartsfinal spelas om två veckor innan semifinaler och final avgörs en vecka senare.

– Roligt att vi kan slå ut två bra lag med det här unga laget. Alla tjejer visar en grym inställning, säger Jenny Holm, som berömmer vikarierande målvakten Sofia Olsson lite extra.

– Hon är inte ens målvakt men gör det jättebra i dag. Eftersom Christer (Stolt, tränare) inte vill släppa några A-lagsspelare var inte Moa Edrud tillgänglig och Amanda Olsson spelar för IFK Göteborg i futsal.

Bland utespelarna stack Elsa Blomgren ut en aning, men Jenny Holm väljer att hylla kollektivet för avancemanget.

Lämna en kommentar