ANNONS:
ANNONS:

Holmalund vände och vann på G-vallen

Holmalund var i brygga i derbyt på Gerdskenvallen. Men gästerna vände 0-2 till seger med 4-2, tog tre poäng och smet förbi Gerdsken i  toppstriden i division 4.

Det var full fart direkt när domaren blåste igång lördagens derby och toppmöte i division 4. Båda lagen startade piggt och vaskade fram någon halvchans vardera innan den första riktgt heta målchansen dök upp. Ponne Boniso drev inåt från sin vänsterkant och hittade en fri Albin Durguti. Anfallaren tog emot, siktade och placerade snyggt in bollen i Gustav Torstenssons bortre kryss.

Smakstarten för GBK fortsatte när Andy Selimi en kort stund senare fick bollen på högerkanten och slog den vidare in framför Holmalunds mål. Studsen på Oliver Wingfors ben var olycklig och bollen styrdes in i nät och Gerdsken hade 2- efter 20 minuter spel.

Men åt andra hållet var inte Holmalunds ofarligt. Både via fina kombinationer från egen planhalva och via tidiga bollvinster skapades halv- och helchanser så reduceringen efter dryga halvtimman var inte ologisk. Tobias Nordgren krigade fram bollen till Mohamed Mohamud i straffområdet och avslutet satt distinkt stolpe in bakom en chanslös Jimmy Henriksson.

Lika chanslös var GBK-målvakten på kvitteringen strax före halvtidsvisslan. Tobias Norgren mötte Jonatan Tedeborgs fina frispark på volley och bollen satt lågt i Henrikssons burgavel. Inte helt orättvist efter att Holmalund tagit över sista 20 minuterna in mot pausen och haft ett par heta chanser utöver de båda målen.

Fyra mål på 45 minuter kan tyckas mycket men det var inte helt ologiskt sett till matchbilden. Båda lagen hade svårt att städa i och runt eget straffområde och det kändes farligt åt båda hållen mest hela tiden.

I andra halvlek lugnade det ner sig något i antalet skapade chanser. Det dröjde en kvart innan det hettade till på allvar – men då hettade det till så pass mycket att det blev mål. Och det var Holmalund som fullbordade vändningen när framfusige Alfred Nilsson löpte i djupået, fick bollen och serverade Omid Mohammadi öppet mål. Avslutet någon meter från mållinjen tog i stolpen, men returen studsade på Jimmy Henriksson och in i nät. 3-2 till bortalaget med knappa halvtimman kvar.

Gerdsken gjorde tre byten för att ruska nytt liv i offensiven men bortsett från en kontring som Gustav Torstensson avstyrde hände det inte mycket framåt för hemmalaget. Istället hade både Alfred Nilsson och Omid Mohammadi lägen att dryga ut Holmalunds ledning, men Jimmy Henriksson höll GBK kvar i matchen med ett par parader.

Med tio minuter kvar kom dock en riktigt vass gulsvart kvitteringschans. Andy Selimi vände upp och fintade sig till ett bra skottläge, men Gustav Torstensson motade både skottet och den efterföljande returen.

Något mer än så blev det inte för hemmalaget utan HIF kontrollerade matchen ganska väl fram till att inhoppande Patrik Elmander smet emellan på ett instick, rundade Jimmy Henriksson och avgjorde matchen. Starkt av HIF att vända 0-2 till seger med 4-2 och nu smet de röda också förbi de gula i tabellen. Fördel Holmalund i kampen om en plats i division 3 2024 med tre matcher kvar alltså.

 

 

Lämna en kommentar