ANNONS:
ANNONS:

Holmalund vann mot VIK FK

Så har fler lag gjort årsdebut. Ett av dem var Holmalunds IF som i går kväll slog Vårgårda IK FK med 2-0 i Vårgårda.
– En bra förstamatch för vår del, säger FK-tränare Peter Andersson.

På Tånga heds konstgräs lirade Vårgårda IK FK och Holmalunds IF. Där satte gästerna bäst fart i den första halvleken.

– Holmen hade klart mest boll i första, men det var vi ganska förberedda på. Vi fick mest försvara oss och skapade egentligen ingenting framåt, säger Peter Andersson.

Tobias Nordgrens chippade in till 1-0 över Axel Schill och strax där på utökade André Nilsson till 2-0.

– Det var riktigt härligt att vara igång, särskilt eftersom jag har haft lite känning på försäsongen och bara tränat fullt någon vecka. Och jag tycker vi spelade bra i första och tryckte ner dem ganska rejält, säger Tobias Nordgren.

Efter paus jämnade spelet ut sig och FK fick mer att säga till om. Det skapades också lite framåt, bland annat bommade Mattias Berg en straff.

– Holmalund bytte väldigt många spelare och vi var minst lika bra som dem i andra halvlek. Men vi hade ganska bra lag i dag med några som tränar regelbundet med IK. Bland annat Kevin Kallio och ett par nya killar som spelare för kontrakt med IK, säger Peter Andersson, som tror att FK får ett bra lag trots att flera tongivande spelare försvunnit från laget.

– Vi tappar ju väldigt många mål med Krabbe, Albin Hägg, L-P, Andreas Krantz och mig. Men med Matte Berg, Magnus Blomqvist och Alexander Stavander (ska skrivas över från IK) får vi ändå en bra stomme. Sen har vi även Carl Svensson och Felix Hafström som tränar mycket med IK så jag är inte direkt orolig. Sen vet man ju inte hur säsongen blir, vi kan ju både få spelare från IK och tvingas skicka upp spelare dit under resans gång.

Du ska inte spela själva alltså?
– Nej, då får det vara riktig kris.

Tobias Nordgren spelade hela första halvlek och även några minuter i slutet av matchen.

– Kul att se de unga spelarna kliva in och ta för sig. Skoj att vara igång med matcherna också så nu är det bara att köra på framöver, säger 1-0-skytten.

………………………

Måndagens andra lokala match spelades på Björkvallen mellan Södra Härene och Gerdskens U. Där vann GBK med 4-3 efter att Enis Zeneli gjort tre av målen och Agaton Lindeman ett för gulsvart. Häras mål gjordes av Fazel Omidi, Alexander Asservik och Thomas Andersson.

Lämna en kommentar