ANNONS:
ANNONS:

Hoppas att tränarduon får en välförtjänt avslutningsgåva

Johan Hindgård är veckans gästskribent här på sidan. I dag fokuserar han givetvis mycket på Gerdskens helt avgörande kvalmatch mot Borås AIK.

Hindgård

Fotbollsåret 2016 går mot sitt slut och medan de flesta lokala lagen redan spelat klart för säsongen går Gerdskens BK in i säsongens viktigaste match, en direkt avgörande kvalfinal borta mot Borås AIK. Det känns såklart oerhört spännande och lite nervöst att ha allt i egna händer och platsen i division 3 inom räckhåll. Betydelsen av att hålla fokus och gå in och göra en rejäl arbetsinsats har aldrig varit större än nu. I de två första matcherna i kvalet har vi gjort tre väldigt bra halvlekar och känslan har varit bra. Tränarnas klara linje har varit att försöka förmå spelarna att sätta laget för jaget i alla lägen, för det är tillsammans som vi kan kan lyckas.

Under vårsäsongen var resultaten blandade och inställningen hos spelarna varierade kraftigt. Vi släppte iväg topplagen lite för mycket och det kändes som att vi hade en ganska stor lucka upp till kvalplatsen, men efter en enastående höstsäsong där vårt egna spel successivt förbättrades och där Kinna och Skene lite överraskande började tappa poäng. Efter ett platt fall i sista bortamatchen mot Skepplanda fick vi ändå kvalplatsen till skänks när Kinna åkte på en storförlust hemma mot Kronäng. Matchen mot Skepplanda är ju något man helst vill tvätta bort från näthinnan, men kanske blev det den tändvätska som behövdes när vi gick in i kvalet. Trots viktiga spelartapp på grund av skador har laget på ett enastående sätt lyckats samla sig kring den uppgift som återstod att utföra.

Inför lördagens match är Fronken och Elvir avstängda och vi måste hitta nya alternativ för att fylla dessa luckor. Fronken har tillsammans med Deniz Aydin och Berat varit formstarka och sett hypervassa ut på det offensiva mittfältet. Som tur är har vi bra alternativ att sätta in. I en match mot Borås där vi faktiskt kan klara oss på ett oavgjort resultat så tror jag att tränarna kommer att välja en ersättare som kan bidra framåt, men som också förstår att värdera hemjobbet. Därmed är det min gissning att det blir Adam Kjellson som spelar från start på mittfältet på lördag. Annars finns Alfred Johansson och Pontus Steffensen nära tillhands, men jag tror att det blir Adams rutin som fäller avgörandet här.

I backlinjen har 28-årige ”veteranen” Oscar Sjögren gjort comeback sedan Gust skadade sig och han har gjort det galant som mittback bredvid Mohammed Salih. I Elvirs frånvaro tror jag att det blir Mohammed som får kliva ut och spela högerback. Ryktet gör gällande att Gust är spelklar igen på lördag och tar plats bredvid Oscar. Unge Anton Gustavsson har gjort en jättefin säsong sedan han anslöt till seniorlaget i somras. Jag tror dock att han får vara redo som inhoppare utifall att någon skulle bli skadad och att det även på denna plats är rutinen som blir avgörande vid laguttagningen. Längst bak har vi vår givne etta i målet Erik Andersson. Erik var lite skadad på slutet av säsongen men är tillbaka i laget och gjorde en riktigt bra insats mot Värnamo, bortsett från några riktigt sneda utsparkar. Jag har aldrig sett Erik så aktiv i straffområdet och han var först ute på varje boll när Värnamo skickade in missiler i boxen när vi spelade med en man kort i den andra halvleken.

Det känns även betryggande att ha Kristofer Profozic tillbaka i anfallet. I Proffan har vi en rutinerad och  stark bollmottagare när han spelar felvänd och som även har kyla i avsluten. Tillsammans med kapten Borg och Marco Stua är han dessutom en viktigt pådrivare. Slutligen vill jag även lyfta Amil Durmic som med sin giftiga vänsterfot har givit laget en extra dimension i anfallsspelet med precisa inlägg, i synnerhet vid fasta situationer. Vår avbytarbänk består i huvudsak av unga killar med mycket energi som förhoppningsvis är hungriga och redo när chansen ges.

Matchen på lördag är Niklas Andersson och Nicklas Sporres sista match som seniortränare för Gerdsken innan Gust av Lars-Petter Björk tar över rodret nästa säsong. Jag hoppas innerligt att killarna med stor vilja och kämpaglöd ger sig själva ochtränarduon en välförtjänt avslutningsgåva i form av tre poäng och ett efterlängtat avancemang till division 3. Oavsett hur det går på lördag vill jag tacka Niklas och Nicklas för dessa åren och jag önskar dem stort lycka till i sina kommande utmaningar vad det nu blir.

/Johan Hindgård, Gerdskens BK.

FAKTA JOHAN HINDGÅRD
Födelseår: 1975.
Familj: Föräldrar och en syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Pojklagspel i Holmalund upp till P14. Korpfotboll i Linköping i 20-årsåldern. Alingsås FK 2000-2003. BK Spark 2004-2012. Gerdskens BK 2013-.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: En extra resurs runt seniortruppen i Gerdskens BK.

Lämna en kommentar