ANNONS:
ANNONS:

"Hoppas han kan bli en joker på lördag"

I dag skriver Johan Hindgård om både global och lokal fotboll. Han blandar även stjärnor i form av Zlatan Ibrahimovic, Andreas Johansson och Kristofer Profozic, och snackar upp lördagens derby på G-vallen.

Hindgård

Fotbollsåret 2016 fortsätter att leverera intressanta händelser. Europamästerskapet var ju något av en besvikelse. Därefter fick vi se det svenska U23-landslaget göra en ganska slätstruken turnering i Brasilien. Istället var det damlandslaget som klev fram och erövrade rubrikerna. Gruppspelet gick knackigt, men som de levererade i slutspelet. Spelet under ordinarie tid var kanske lite si och så, men att två matcher i rad gå in i förlängning och straffdrama med sådan trygghet är imponerande. En finalförlust mot Tyskland måste ändå anses vara fullt godkänt efter vinsterna mot USA och Brasilien. Jag har tidigare inte varit något större fan av Hedvig Lindahl, men så imponerande trygg hon var i straffdramatiken. Stort!

Premier League har dragit igång igen. Nu spetsat med den underbara övergången – Zlatan Ibrahimovic till Manchester United. Själv håller jag ju på West Ham, men i likhet med många andra kan jag inte låta bli att hålla på det lag där Zlatan spelar. Jag har under de senaste tio åren hållit på Juventus, Inter, Barcelona, Milan och PSG. Mitt intresse för klubbarna har försvunnit så snart Zlatan lämnat. En PSG-match möter jag numera med en gäspning. Så nu är det alltså Manchester United som gäller. Och som han har tagit ligan med storm den gode Zlatan. I mitt tycke förtjänar han all den uppmärksamhet han får och det är så oerhört häftigt att han börjat göra mål redan från start och förhoppningsvis tystat alla som tvivlat.

Just ikväll har jag efter träningen med GBK fastnat framför TV:n och tittat på U21-landslagets match mot Spanien. Pulsen höjdes rejält när Sverige fick en straff i slutet av matchen och det var givetvis en stor besvikelse att se Kristofer Olssons straff träffa kryssribban. Minuten senare hade laget ändå lyckats få in en kvittering efter hörna och ännu en gång får man en härlig känsla att vi kan ha något bra på gång inom den svenska ungdomsfotbollen.

Även GBK har fått lite stjärnglans i och med Oliver Zandéns uttagning i pojklandslaget. En stor bedrift och det känns nu lite spännande att han tillsammans med en handfull yngre juniorkillar fått ta ett litet kliv upp och vara med och träna med seniorlaget. Efter sommaruppehållet har det skett en del  förändringar i seniorlaget. Vi valde att dra oss ur U-lagserien. Många skador, spelare som aviserat avbrott och dalande motivation och närvaro hos flera killar gjorde att det inte längre var meningsfullt att försöka hålla ett U-lag vid liv. Ett antal killar valde att lämna laget för spel i BK Spark, vilket känns som ett naturligt och logiskt val då de sannolikt kan vara med och bidra där i högre utsträckning än vad de hade kunnat om de stannat kvar i GBK. Det handlar om flera bra killar som jag önskar all lycka till i sin nya klubb. Jag ser fram emot att följa dem och BK Spark under kommande säsonger.

Vi är nu inne i sluttampen på säsongen och det ser ut att bli en rafflande avslutning. Till skillnad från förra säsongen då vi startade fantastiskt och avslutade ganska dåligt har vi denna säsong börjat trevande och sedan accelererat mot slutet. Med sex raka trepoängare i ryggen laddar vi nu inför ännu ett spännande derby mot Alingsås IF. Jag tycker att vi hävdade oss bra i vårens förlustmatch på Mjörnvallen och det känns väldigt kul att välkomna serieledande AIF till Gerdskenvallen på lördag. AIF har gjort en fantastisk säsong och stor del i den framgången har givetvis Andreas Johansson. Inte bara på grund av hans notoriska målskytte, men även för att han drar på sig mycket uppvaktning av motståndarförsvararna och på så vis skapar fina ytor för lagets övriga offensiva spelare. Per Krantz har lyckats bra och fått till ett stabilt lagbygge.

För vår del känns det extra kul att ha fått se Kristofer Profozic göra comeback på fotbollsplanen efter två års skadefrånvaro. Ännu roligare var såklart att han fick avgöra den superviktiga matchen mot Kinna förra lördagen med sitt 2-1-mål. Jag hoppas att han kan bli den joker som på lördag avgör derbyt till vår favör. Seriesegern har jag redan vikt för AIF, men en seger i derbyt skulle för vår del vara ett stort steg mot den kvalplats som vi kämpar för. Med dessa ord vill jag välkomna alla till Gerdskenvallen på lördag för säsongens fotbollsfest.

/Johan Hindgård, Gerdskens BK

FAKTA JOHAN HINDGÅRD
Födelseår: 1975.
Familj: Föräldrar och en syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Pojklagspel i Holmalund upp till P14. Korpfotboll i Linköping i 20-årsåldern. Alingsås FK 2000-2003. BK Spark 2004-2012. Gerdskens BK 2013-.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: En extra resurs runt seniortruppen i Gerdskens BK.

Lämna en kommentar