ANNONS:
ANNONS:

Hösten första lista

Helgens hetaste är tillbaka nu när höstsäsongen drar igång på allvar.

Alingsås IF – Gerdskens BK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Nystart för AIF medan GBK har 3-3 mot Brålanda i benen. Några 8-2 som i våras blir det inte den här gången utan nu blir den en betydligt mer jämn match. AIF är favorit i kraft av hemmaplan och den större tyngden, men GBK har en rejält bättre stabilitet nu är i våras. Ettan är given som utgångstips, men kanske bör garderas ganska snabbt?
Tips: 4-2.

Holmalunds IF – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Ännu ett derby och det här mötet håller jag som helt vidöppet. Kan HIF spinna vidare på de två 0-0-matcherna som avslutade våren och dessutom få igång målskyttet? Är VIK fortsatt svårforcerat och stabilt i sin defensiv? Mycket intressant att se vad den här matchen tar vägen.
Tips: 1-1.

Annelunds IF – JK10
Serie: Division 5 östra.
Kommentar: Viktigt mittenmöte där känslan är att vinnaren slipper titta nedåt i tabellen på några veckor. AIF inledde med förlust 1-0 mot Falköping i måndags och skulle behöva en trea här för att studsa rätt. Duktige målvakten Seth Wendel skadad senast, är han tillbaka betyder det så klart mycket för Annelund. Svårtippat – men drar till med en etta.
Tips: 3-2.

Alingsås FC – Team TG
Serie: Elitettan.
Kommentar: Ännu ett bottenlag som AFC bör besegra för att haka på där uppe. Mot Bergdalen senast var det inte större problem, men det gäller att vara fortsatt noggranna bakåt och samtidigt försöka öka effektiviteten framåt. Seger ska det bli här om inget konstigt händer.
Tips: 3-1.

Degerfors – Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Efter torsken mot jumbon Vänersborg senast liknar detta inte så lite en måstematch för Frisco. Degerfors ligger på den eftertrakta kvalplatsen och är nu fem pinnar före, så en förlust här skulle göra avståndet uppåt mycket besvärligt. Offensiven behöver spetsas till och bollen sättas dit – annars är det som bekant svårt att vinna fotbollsmatcher.
Tips: 1-1.

Sjuntorp – Mjörn
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Mjörn fick en smakstart på hösten när Främmestad besegrades med hela 6-0. Här är motståndet av annan kaliber då Sjuntorp jagar i toppen. Har Mjörn dagen då allt stämmer finns det skrällvarning här, men jag håller hemmalaget som favorit i normalläget.
Tips: 3-1.

Lämna en kommentar