ANNONS:
ANNONS:

I dag kör vi torsdagslista

Med anledning av ett par heta torsdagsmatcher släpper vi helgens lista redan i dag. 

Emtunga – Annelund
Serie: Division 6 Falköping.
Kommentar: Emtunga – som förstärkte inför säsongen – har gått starkt på våren och detta är en ren seriefinal. Annelund behöver poäng för att behålla förstaplatsen och jag tror att man tar chansen att skaka av sig Emtunga lite. Men det krävs en bra insats för att vinna på Mossbrott.
Tips: 2-4.

Säven/Hol – Sollebrunn
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: SAIK kommer från ett magplask mot Borås AIK och slår givetvis ur underläge här. Säven/Hol har ett bättre och tyngre lag i grund och botten och kommer hemmalaget upp i nivå blir det seger här. Om det stämmer för Christoffer Krabbe, Martin Andersson och kompani kan det bli ett målkalas.
Tips: 5-1.

Herrljunga – Vedum
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: En vägskälsmatch där HSK behöver vinna för att haka på den övre halvan. Vid en bra prestation finns också alla möjligheter att slå Vedum, men jag tror på en jämn match som slutar oavgjord.
Tips: 3-3.

Mjörn – Sparsör
Serie: Division 6 Borås.
Kommentar: Toppmöte där Mjörn behöver vinna för att inte halka efter i kampen om topp två. Hemma mot Bodarnevallen ska det också kunna bli tre poäng om alla är tillgängliga och spelsugna.
Tips: 2-1.

Gerdsken – Mellerud
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Efter storsegern i veckan har GBK chansen att på allvar ta sig tillbaka in i toppen om man slår serieledaren Mellerud. Men dalslänningarna har gått oerhört starkt som nykomling och det gäller att se upp med deras vassa offensiv. Klarar GBK den biten blir det tre pinnar här.
Tips: 2-1.

Åsarp/Trädet – Holmalund
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Sjupoängaren Å/T mot sexpoängaren Holmalund – och dessutom ligger de nedre strecken just mellan lagen i tabellen. Med andra ord en oerhört viktig match där jag tror att HIF behöver vinna för att inte bli ett bottenlag en bra bit framöver. Men det blir tufft och känslan är oviss.
Tips: 1-1.

Vårgårda IK – FBK Karlstad
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Jumbon hemma på Tånga väntar och det är upplagt för tredje raka segern. Det tror jag också att Vårgårda löser om man fortsätter på den inslagna vägen med tajt försvarsspel och en stigande formkurva på de offensiva nyckelspelarna.
Tips: 3-1.

Trollhättans IF – Långared
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Förra veckan slog Långared dittills obesegrade Wargön. Nu väntar nästa lag med full pott och BoIS skulle behöva en ny trea för att haka på allra längst upp i tabellen. Men på bortaplan tror att att det blir för tufft, även om jag har underskattat Långared tidigare.
Tips: 3-1.

Hemsjö IF – Göta BK
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Jumbofinal där Hemsjö behöver vinna för att på allvar vara med i racet om nytt kontrakt. Jag tror att gulsvart tar den här chansen och skaffar sig ett bättre slagläge inför fortsättningen.
Tips: 5-2.

QBIK – Alingsås FC
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Bea Persson blev en injektion i förra veckan när AFC var tillbaka på vinnarspåret. Nu väntar ett nytt viktigt mittenmöte där vinnaren hakar på övre halvan. Den chansen hoppas jag att AFC tar, och jag tror att man löser minst ett kryss.
Tips: 2-3.

Lämna en kommentar