ANNONS:
ANNONS:

I kväll spikas serierna

I kväll är det representantskapsmöte i Vårgårda. 120 föreningar har anmält sig, och alla som kommer dit får rösta i de frågor som ska beslutas.

Inför mötet finns det några motioner som endast rör ungdomsfotbollen. Men för seniorerna är det också ett par avgörande beslut som ska tas, och utfallet får också konsekvenser för ett antal lokala lag.

På damsidan ska det röstas om huruvida U-lag ska få delta i ”riktiga” serier eller om de ska hålla till i egna serier som på herrsidan. 2014 var första året det blandades hej vilt mellan A-lag och U-lag, och i morgon vet vi om det blir samma upplägg i Västergötland 2015. Alingsås KIK är förmodligen mest spänt inför beslutet för röstas U-lagen bort från representationsserierna lär KIK få ett erbjudande om att stanna kvar i division 2.

På herrsidan ska också serierna spikas. I division V finns inga andra förslag än de som tidigare redogjorts för, men i både fyran och sexan kan det bli förändringar. I division 6 har förbundet självt ändrat sitt förslag så att Mjörn och FC Alingsås byter plats, så att Mjörn spelar derby mot Hemsjö i Trollhättesexan, medan FC är placerat i Boråssexan.

I fyran har Skepplanda BTK och Åsarp/Trädet kommit med ett gemensamt förslag om att dela lagen i öst och väst istället för norr och söder. Går det förslaget igenom skiljs Annelunds IF från Gerdskens BK och Alingsås IF, medan alla tre lag hamnar i södra fyran om förbundets förslag överlever omröstningen.

1 svar på ”I kväll spikas serierna”

  1. En liten rättelse ang dam serierna. 2013 var första/enda året som b-lag/farmarlag inte deltagit i seriespel i representations serierna. Iaf från 2004 då jag började med damfotboll.
    Fram till och med 2006 var det tillåtet med b-lag i representations serierna, 2007 till och med 2012 fick farmarlag delta. 2013 var endast representationslag tillåtna. 2014 fick farmarlag som hade huvudförening i div 1 eller högre delta i representations serierna.

    Svara

Lämna en kommentar