ANNONS:
ANNONS:

Ina nöjd med starten

Alingsås FC har nu spelat sju matcher i Elitettan. Lagets måldrottning Ina Österlind tycker att laget vuxit in i Elitettan.
– Vi känner oss inte som nykomlingar, säger 19-åringen.

Efter den rekordsena seriepremiären har Alingsås FC haft ett späckat schema. Sju matcher har spelats, och det är inget uppehåll i sikte förrän säsongen är färdigspelad långt fram i höst.

– Jag tror vi har 23 raka helger med fotboll, plus en del veckomatcher. Så det är klart att det är annorlunda. Men nu tycker jag man har kommit in i det och det rullar på ganska bra. Det är ju kul att spela matcher, säger Ina.

AFC parkerar på åttonde plats i tabellen med åtta inspelade poäng. Två knappa nederlag mot serieledaren AIK har det blivit, men man har också vunnit i Värmland mot Mallbacken samt hemma mot Sandviken. Tre kryss finns också på kontot, och i ett par av matcherna har insläppta mål i slutminuterna bromsat upp poängplockandet.

– Det är helt klart ett mönster och det har varit jäkligt surt att tappa de poängen så pass sent. Det är självklart något vi måste jobba på, och vi tittar alltid på klipp i efterhand för att se vad vi har gjort bra och vad motståndarna gjort bra för att ta sig igenom vårt försvar. Men det går inte att titta på bara backlinjen, i vissa fall börjar det exempelvis med att vi tappar pressen högt upp i banan.

– Men som nykomlingar har vi ändå gjort det bra hittills. Vi har tagit våra poäng och har även gjort bra matcher mot topplagen, där vi hade kunnat få med oss poäng. Så vi känner oss inte som nykomlingar utan känner att vi har chansen i varje match, säger Ina Österlind.

Som utan tvekan är den som har gjort mest väsen av sig offensivt. Efter att i fjol kanske stått lite i skuggan av Lisa ”Mini” Johansson har Österlind nu tagit huvudrollen. Fem mål har det blivit på de inledande sju matcherna.

– Jag känner mig absolut mer självsäker i år. Om det beror på att jag gjorde lite mål i början eller om jag har utvecklats vet jag inte. Men jag känner mig stark och vill fortsätta göra mål. Som anfallare är uppgiften att producera poäng och man får försöka utnyttja de chanserna man får, säger Ina, som lirat både central forward och på en kant.

– Det har ingen större betydelse var jag spelar, och vi skiftar en del positioner under matcherna också. Men kanske att jag trivs bättre i mitten när vi möter fyrbackslinje och på kanten när vi möter trebackslinje. Då blir det mycket en mot en på kanten så man har möjlighet att utmana.

Nästa uppgift för Ina och AFC är Kalmar som gästar Gerdskenvallen (byte av löparbanor på Mjörnvallen) på lördag.

– Jag ser positivt på den matchen. Vi har sett Kalmar och de är duktiga, men om vi gör det vi ska har vi en bra möjlighet.

Hur ser veckan ut fram till matchen?
– Vi kör gym och återhämtning på måndag. Sen fotboll tisdag, onsdag och torsdag, och vi kommer säkert att se lite videoklipp på både Kalmar och våran egen senaste match.

Lämna en kommentar