ANNONS:
ANNONS:

”Ingen skugga över motståndarlaget”

Hanna Cervin om silvermedaljer och uppskjutna matcher.

”Inte värd någonting i mina ögon”, sa Asllani om silvermedaljen efter Sveriges snöpliga förlust mot Kanada i OS-finalen. Jag hade förmodligen känt likadant. Det är svårt att vara glad över en silvermedalj när man precis förlorat guldet. Dock betyder den silvermedaljen mycket som inspiration för unga tjejer att fortsätta spela fotboll, att ha kvinnliga förebilder inom sporten och jag tror många unga fotbollstjejer har fått nya förebilder i och med damlandslagets framfart i OS.

Vi inledde serien med en vinst och sedan var det dags för speluppehåll men i fredags kväll stod laget åter ombytta och spelsugna i omklädningsrummet på Byvallen. Men innan vi hann snöra på oss skorna kom det tråkiga beskedet att det inte blev någon match, motståndarlaget hade inte fått ihop tillräckligt med spelare. Det var givetvis en besvikelse då vi alla spelare hade sett fram emot höstpremiären och den stundande matchen.

När vi alla ändå var samlade och ombytta passade vi på att ha en träning men en timme in i träningen öppnade sig himlen och regnet stod som spö i backen. I bilen hem gick det knappt att se vägen på grund av allt regn och det kanske var det lika bra att matchen inte spelades. Det är aldrig roligt att vinna på en walkover men med tanke på det redan tighta matchschemat hade det förmodligen blivit svårt att få flytta fram den.

Även om telefonsamtalet kom i senaste laget så faller ingen skugga över motståndarlaget. Det är inte lätt att få ihop spelare alla gånger, framför allt inte under semestern, och vissa lag är mer drabbade än andra.

Vår trupp är för tillfället i tunnaste laget vilket känns något oroväckande inför säsongen men det har inte stoppat oss tidigare och kommer inte stoppa oss nu. Å andra sidan har vi i samband med detta börjat ha en del gemensamma träningar med de yngre tjejerna vilket varit nyttigt för både dem och för oss. En del av dessa tjejer (födda 05) har även varit med i vår matchtrupp under förra säsongen och kommer förhoppningsvis kunna vara med en hel del i år också om det inte krockar med deras egna matcher.

På tisdags laddar vi om för mötet mot Fristad/Borgstena/Sparsör och blickar framåt mot en fartfylld höst full av fotboll och matcher.

FAKTA HANNA CERVIN
Födelseår: 1994.
Familj: Mamma, pappa, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Långared BoIS, Vårgårda IK, Holmalund IF, Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Hemsjö IF.

Lämna en kommentar