ANNONS:
ANNONS:

Ingen sammanslagning mellan HIF och KIK

Alingsås KIK har tackat nej till en sammanslagning med Holmalunds damsektion. Det skriver föreningarna på sina hemsidor.

Tidigare i år blev det klart att Holmalund Dam skulle bryta sig loss från huvudföreningen. Huvudspåret var redan från början ett samarbete med Alingsås KIK, och parterna och träffats och diskuterat saken.

Men i torsdags valde Alingsås KIK:s styrelse att tacka nej till ett framtida samarbete.

”Detta besked är tungt för oss i Holmalunds IF Dam och vi är naturligtvis mycket ledsna över beskedet. Vi vet också att flera av våra sponsorer som har hoppats på en stor och stark tjejklubb i staden också är besvikna”, skriver Holmalund på sin hemsida.

Det är nu bara några månader till Holmalund Dam ska bli en egen klubb och det blir snabba ryck med att hitta en annan lösning.

”Här gäller det att fokusera på att i första hand hitta en ny lösning gällande planer och anläggning samtidigt som vi tar fram vårt nya varumärke. Parallellt med detta kommer vi att arbeta på högtryck för att få ihop ekonomin inför 2018”, skriver HIF på sin hemsida.

Även Alingsås KIK redogör för sin ståndpunkt på sin hemsida.

”Alingsås KIK är i dag en breddförening som har inriktningen att ge flickor möjlighet att spela fotboll, och detta är det viktigaste i föreningen. Att under kort tid ta ställning till stora frågor och fatta snabba beslut om att också inkludera en elitverksamhet i vår förening kan skapa osäkerhet och oro och i nuläget har vi tagit det beslut som vi tror blir bäst för Alingsås KIK. Vi hoppas att vi i framtiden kommer att kunna samarbeta och samverka kring elitverksamhet inom damfotboll.”

Lämna en kommentar