ANNONS:
ANNONS:

”Inte riktigt bra för blodtrycket”

Lasse Samuelsson fokuserar i dag på Alingsås IF. Han hyllar bland annat tränaren Niklas Klingberg och minns tillbaka på en profil som hastigt lämnade Mjörnvallen för gott.

Nu har vi bara ett par omgångar kvar innan serierna är slutspelade och tabellerna summeras. För ”vår” del i Alingsås IF behöver vi poäng i de två återstående matcherna för att klara av vårt mål som vi satte upp inför säsongen, nämligen avancemang till division 3.

Vi klarade av att gå upp i tabelltopp efter att ha slagit Kronäng i seriefinalen med 4-2 senast. Men vi har två tuffa matcher kvar mot lag som behöver poäng i båda ändarna av tabellen, Göta som slåss för att undvika nedflyttning och IFK Trollhättan som vill kvala uppåt. Serien är oviss och i 20:e omgången är 9 lag inblandade i topp eller bottenstrid. Normalt sett brukar 5-6 lag vara inblandade i detta men hos oss är det 9 lag.

Det är fjärde året i rad som det lever för oss i seriens slutskede, det är jättekul men inte riktigt bra för blodtrycket. Jag tror och hoppas dock att vi löser detta och spelar i trean 2019.

I min roll i Alingsås IF är det dock nu som den tidskrävande perioden börjar. Det skall pratas med tränare, spelare och massa folk vid sidan om planen så vi har en organisation för 2019. I mitt fall skall det lösas folk till 3-4 lag med allt vad som krävs. Detta tar tid och man kan inte ta något för givet. Vissa år är enklare än andra, jobbigast är när tränarna skall tillsättas.

Gällande vår huvudtränare Niklas Klingberg är vi dock klara med att han fortsätter i minst 2 år till. Det är väldigt bra för oss, Niklas är utan tvekan en väldigt duktig och lovande tränare. Jag tror att det är den mest lovande tränare jag sett faktiskt, när man är nere på träningarna är det många gånger en ren fröjd att följa. Han är också det jag brukar kalla det för ”föreningstränare”, vilket är det viktigaste för klubbar på vår nivå. Han har en helhetssyn på våra äldsta lag och vi kan slussa spelare mellan våra årsgrupper till träning och matcher på ett bra sätt.

Vi har därför haft 5-6 spelare mellan 14-16 år som redan spelat A-lagsfotboll. Något våra unga killar har stor nytta av till nästa säsong. Jag tror och hoppas att bland annat detta gör att vi i Alingsås IF kan se framtiden an med stor tillförsikt.

Avslutningsvis vill jag skänka en tanke till en väldigt tråkig sak som hänt oss i Alingsås IF. En av AIF:s största spelare genom alla tider Jackie Mattsson har tyvärr avlidit, bara 63 år gammal. Jackie hade allsvenskt spel i IF Elfsborg på sin meritlista, 71 matcher mellan 1975 till 1979. Dessutom spelade han elitfotboll i IFK Västerås samt Västra Frölunda IF. På Elfsborgs hemsida beskrivs han också som en glädjespridare vilket man absolut kan skriva under på. Vila i frid Jackie.

FAKTA LASSE SAMUELSSON
Födelseår: 1959.
Familj: Fru Christina, sonen John 8 år samt tre barn sedan tidigare. Emil 31, Emma 29 och Anton 27.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Frillesås FF, Åsa IF. Kungsbacka BI, IF Norvalla, Örgryte IS, Lerkils IF som spelare. Åsa IF, Grimetons IK, Frillesås FF, Östadkulle SK samt Alingsås IF som tränare. Det blev dryga 30 seniorår på planen som spelare eller tränare.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF samt Östadkulle SK men jag har trivts i alla klubbar jag varit i.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Sköter seniorerna i Alingsås IF.

Lämna en kommentar