ANNONS:
ANNONS:

Jacco stor gulsvart hjälte

Gerdsken BK uppnådde målet. 2-2 borta mot Borås AIK räckte för att vinna gruppen och säkra platsen i division 3.
– En fantastisk känsla, säger tränare Niklas Andersson.

Niklas Andersson.

Niklas Andersson berättar att det var en jämn match mellan kvalgruppens två bästa lag.

– Tidaholm och Värnamo är också bra men min känsla är att vi och BAIK hade en liten nivå till, säger GBK-tränaren, som av förklarliga skäl var strålande glad efter slutsignalen.

– Det känns så klart väldigt bra att sluta på det här sättet. Målet var att nå trean på fem år och när det sket sig förra året valde vi att förlänga ett år till. Sen blev våren halvröten och det kändes inte som att vi skulle kunna nå upp till topp tre, men vi har gjort en bra höst och nu i kvalet har vi gjort tre kanonmatcher.

GBK skapade en del i första halvlek men hade inte rätta skärpan i sista sparken. Istället tog BAIK ledningen och efter halva matchen var Boråslaget i divison 3.

Men i andra halvlek fick GBK utdelning. Mohammed Salih revs ner i straffområdet och Jacob Borg var säkerheten själv från elva meter. Inte långt senare var det Kristofer Profozics tur att arbeta fram en straff och återigen visade Jacco Borg inga nerver utan satte dit ännu en boll.

– Sen fick de en kompensationstraff till 2-2 och det blev lite nervöst i avslutningen. Vi hade lägen att kontra in 3-2 men bommade det och i slutet lyfte de in bollar mot oss. Men vi höll undan, berättar Niklas Andersson, som nu ser fram emot en rolig lördagkväll.

– O´Learys är bokat så det ska bli riktig skoj!

Jacob Borg var med sina straffmål dagens stora gulsvarta hjälte. Men Niklas Andersson säger att Berat Berisha varit bäste spelare genom hela kvalet.

– Berat har varit magisk i de här tre kvalmatcherna. Sen måste man även berömma Oscar Sjögren som inte gjort en match på hela året men som kliver in som mittback och gör det kanonbra i kvalet.

Efter sex år är det klart att Niklas Andersson slutar som tränare i GBK. Men han kan bli kvar i klubben, avslöjar han.

– Det kan bli så, i en annan roll i så fall. Men jag ska även träffa ett par andra klubbar så vi får se vad som händer.

1 svar på ”Jacco stor gulsvart hjälte”

 1. En bragdmatch igår, fantastiskt kämpat av alla.
  2017 blir en spännande säsong och jag önskar vår nya tränarduo lycka till.
  Det är min starka förhoppning att vi i det kommande arbetet med att bygga vår framtida struktur får stor nytta av både Niklas Andersson och Niklas Sporre.

  Thomas Johansson
  Ordförande GBK

  Svara

Lämna en kommentar