ANNONS:
ANNONS:

”Jag är inte stadsepidemiolog”

Coronakollen rullar vidare. Nästa stopp är SK Mjörn, som har fått vänta med återkomsten i division 5 längre än planerat.

Patrik ”Kula” Karlsson gjorde succé som spelade tränare i Mjörn under sitt första år. En andra plats i serien följdes upp av ett lyckat kval och division 5-platsen säkrades i höstrusk på Gerskenvallens konstgräsmatta.

Sedan dess har förberedelserna inför återkomsten i femman pågått. Och de får lov att pågå ett tag till eftersom omständigheterna är som de är.

– Det var som att sticka hål på en ballong. Alla var riktigt laddade när beskedet kom, så vi tog ganska snabbt två och en halv vecka ledigt, säger Patrik Karlsson.

Men sedan en tid är träningen i gång igen. Gräset på Bodarnevallen äntras tvp gånger i veckan, som är Mjörns ordinarie träningsdos.

– Vi snittar 20 man ungefär så det är bra snurr på det. Tycker att glädjen och intensiteten börjar komma tillbaka nu på de flesta killarna, även om jag fortfarande är lite däven över den här situationen.

I nuläget är Mjörns premiär satt till den 29 juni. Fem hemmamatcher och sex borta, så föll lotten för Kulas gäng.

– Tror kanske inte att det spelar så jättestor roll, även om varje hemmamatch är en slant in för klubben. Däremot är jag lite tveksam till att spela en halv serie, tycker inte att det blir riktigt rättvist utan är inne på Anton Stensekes linje att det vore bättre att spela utan upp- och nerflyttning. Men det är som det är och nu är det bara att köra efter de riktlinjer som finns. Jag är inte stadsepidemiolog, och det är nog tur det, säger Karlsson med ett skratt.

I det stora hela tycker Karlsson att Mjörn har en bättre trupp nu är förra året.

– Det tycker jag, alla har fortsatt och vi har fått in några nya intressanta spelare. Vi har ett litet problem på målvaktssidan, vi har många målvakter men ingen av dem tränar särskilt mycket. Så det blir ofta utespelare i mål på träning och det är ju inte samma sak. Men i övrigt tycker jag det ser bra ut och det blir en rolig lag med många lag jag aldrig har mött tidigare.

Tidigare delar av Coronakollen hittar du här. 

Lämna en kommentar