ANNONS:
ANNONS:

”Jag är skeptisk till upplägget”

Anton Stenseke är assisterande tränare i Holmalunds IF – som är nästa lag ut i Coronakollen.

Anton Stenseke tycker till.

Holmalund har tränat gemensamt hela tiden sedan de dystra beskeden kablades ut i Fotbollssverige.

– Vi hade två veckor där vi inte bytte om tillsammans eller tränade fotboll. Men vi träffades ute och körde olika typer av löpning innan vi började träna fotboll igen förra veckan när vi kunde gå på naturgräs, säger Anton Stenseke.

Hur är stämningen?
– Nu är den bättre. Vi la ner de träningsmatcherna vi hade kvar för ingen hade intresse av att spela dem. Men det blev en nytändning med naturgräs och nu pendlar vi mellan tre och fyra pass i veckan. Det är ändå bara två månader kvar nu.

Stenseke var själv i god form efter sin comeback från blödarsjukan när vårsäsongen gick om intet.

– Det tycker jag absolut. Jag hade tränat bra och även spelat några 90-minutare så det kändes riktigt bra både för mig och för laget. Sista matchen vi spelade var en jättebra insats mot Hisingsbacka.

Profilen Anton Stenseke brukar ha åsikter. Det har han även om hur säsongen 2020 just nu är planerad.

– Jag är jäkligt skeptisk till en enkelserie. Det blir inte rättvist, för vår del har vi fem hemmamatcher och sex bortamatcher och dessutom både derbyna på bortaplan. Och ska vi nu ha en enkelserie hade det varit bättre att flytta de två vårmatcherna till hösten och köra allt i ett svep. Vi kunde kört två veckomatcher eller börjat hösten något tidigare, säger Anton, som också tycker att säsongens kunde ha slopats helt.

– Det känns inte bra att lag ska åka ur eller gå upp efter en halv säsong. Så man kunde ha blåst av helt eller kört serierna utan upp- och nedflyttning. Då skyddar man sig också emot nya bud som kan komma i september, hur kul är det att leda serien då om förbundet ställer in säsongen?

Men HIF:aren är ändå införstådd med att situationen är svår att behandla. Och han är inställd på premiär den 14 juni.

– Vi har inget att säga till om så det är bara att rätta sig efter det som gäller.

Lämna en kommentar