ANNONS:
ANNONS:

”Jag var en målfarlig spjutspets”

Nytt år, ny säsong och nya gästskribenter. Allra först ut under 2017 är Christer Hallén som i lokalfotbollskretsar nog är mest känd för sina insatser som domare.

Att starta med en presentation av sig själv känns ju som en bra start när ni nu ska få läsa om mig och mina funderingar under det kommande året.

Jag heter Christer Hallén, är 31 år gammal och uppvuxen i Sollebrunn. Sedan 12 år tillbaka så är jag boendes i Alingsås. Jag jobbar med i huvudsak inköp och försäljning på ett närliggande träindustriföretag.

Som utövare av sport uppskattar jag sporter som golf, badminton, tennis, bowling, biljard, snooker, bordtennis, boule, dart, alpin skidåkning, innebandy och såklart fotboll.

För min del var fotbollen fram tills 16-årsåldern något som man utövade genom att spela. Jag spelade då i Gräfsnäs IF, vi var ett framgångsrikt fotbollslag med spelare i huvudsak födda 1985 och 1986. Vi vann både lokala serier men även mycket cuper såsom Kycklingcupen, Eljuscupen m.m.. Själv var jag en oerhört målfarlig spjutspets som sällan hittade tillbaka till den defensiva planhalvan! 🙂

Att ytterligare beskriva mina färdigheter (positiva som negativa) som spelare kanske en av min tränare från den tiden Raimo Proos kan hjälpa till med? 🙂

Vår målvakt på den tiden var den kanske inte helt obekante Erik Andersson, fortfarande still going strong i Gerdskens BK. Om Erik är duktig idag så är det inget mot vad han var då, han sköt hårdast, hoppade högst och slängde dessutom inkast lika långt som vi andra kunde sparka bollarna. Erik, du kan swisha den där 100-lappen nu eller så skriver du en liknande hyllningstext i kommentarsfältet bara. 😉

Dom flesta inom den lokala fotbollen sammankopplar mig nog dock med domarskapet, där jag för närvarande dömer som huvuddomare i division 2 samt division 3 för herrar. Många kombinerar huvuddomarskapet med att vara assisterande domare men jag valde tidigt att satsa på huvuddomarbiten då det föll mig mer i smaken.
När det var dags att ge sig upp på juniornivå i fotbollsspelandet insåg jag ganska snart att det inte skulle bli en Robbie Fowler av mig och jag valde då att likt min 6 år äldre bror Daniel testa på domarskapet. När man själv var 16-18 år så var det främst ungdomsfotboll som man fick döma.

Man kan idag läsa om skandaler inom ungdomsfotbollen där föräldrar och ledare beter sig fruktansvärt illa men detta är inget som jag kan minnas att vi hade problem med inom ungdomsfotbollen i Bjärke under de åren som jag dömde där. Min tanke är att skriva en separat text om just detta längre fram!

Att få döma ungdomsfotboll inom sin egna förening kräver idag ingen längre och större utbildning utan där kommer den lokala domarklubben ut och utbildar domarna i 7 och 11-manna fotboll.
Anmäl er till den ansvarige inom just eran förening!

Att sedan ta steget och utbilda sig inom Västergötlands Fotbollsförbund för att få döma matcher därigenom krävs en utbildning som kallas Steg 1, om du har planer på detta, ta kontakt med din lokala domarklubb eller anmäl dig på denna länk.
Mer om de olika Stegutbildningarna som finns kommer i ett senare inlägg!

Utan domare, ingen fotboll!

FAKTA CHRISTER HALLÈN
Födelseår: 1985.
Familj: Mamma, pappa, en äldre syster och en äldre bror.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Gräfsnäs IF, Sollebrunns AIK, Långareds BoIS, Alingsås FDK (Domarklubb).
Lokal favoritklubb: -.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Domare.

1 svar på ””Jag var en målfarlig spjutspets””

Lämna en kommentar