ANNONS:
ANNONS:

James debuterar på sajten

James Clark debuterar med en intensiv text om datum, julfirande och en liten presentation av sig själv.

Sverige, ett land som på många sätt sticker ut, vart ska man börja? Vi befinner oss just nu i en märklig tid. Corona har fått världen att förändrats och nya tankebanor har fått infinna sig. Många länder har någon gång stängt sina gränser och valt att isolera sig. Sverige däremot sticker här ut genom att köra på ett helt annat spår. Trots ”hårda” restriktioner har vi kunnat fira jul nästan som vanligt. Jag hoppas att alla trots det haft en underbar ledighet, fått äta god mat och umgåtts med familj och vänner.

På tal om julen, har vi ännu ett exempel på hur Sverige ska sticka ut. De flesta länder firar den 25:e, juldagen, medan Sverige firar julafton den 24:e. Men en enkel fråga som ”hur gammal är du?” kan väl ändå inte skapa problem? Haha, jodå! Här svarar vi ”93:a”. Borde man inte svara med hur gammal man är? I mitt fall 28. Varför tvinga den frågande till att räkna matte för att få reda på svaret på sin väldigt enkla fråga? 

Många fler exempel finns och jag har själv många åsikter kring allt det. Men fokus ska ju ändå vara fotboll så mer ska jag inte säga om detta. Eller jo, en sak måste sägas: Jesus är sagd att ha fötts den 25:e , så varför firar vi julAFTON? Det låter helt sjukt om ni frågar mig. Jag, James, är född den 23:e. Inte firas jag den 22:e, men det kanske bara är jag som tänker så? 

Nu kanske ni sitter där hemma och undrar vad ni precis läst? Har jag kommit rätt, är inte detta lokalfotboll? Ni kan vara lugna, ni har kommit rätt. Det är fotboll det kommer att skrivas om. Men sätt er i mina skor ett ögonblick. Hur ska man egentligen börja en text? Hur fångar jag intresse? Hur kan Mökander låta mig vara den om kickar igång allt? En inledning, ett första intryck, får man bara en chans på så varför inte börja såhär? Nu är i alla fall det svåraste gjort – att börja skriva. 

Måste bara inflika – btw, hur snygg är inte jag på bilden? Förväntar mig modellkontrakt inom en snar framtid. 

Men nu (äntligen) till själva huvudfokuset – fotboll. Fotbollstemat är väntat i detta forum och även det jag kommer skriva om framöver. Men allt det som stod ovan då? Var det bara bortkastad text eller vart ville jag egentligen komma med det? Ville jag väcka känslor, få igång tankar, skapa debatter eller var det bara ren fakta? Jag vet knappt själv men jag vet att Alingsåsfotbollen är lite som jag skrev att Sverige är. Alingsåsfotbollen sticker ut. Den är speciell. Men mer om det i senare texter. Och eftersom mina texter kommer dyka upp här under året kanske ni vill veta mer om vem som sitter bakom skärmen och skriver? 

För er som har koll på fotbollen i Alingsås så kanske mitt namn är bekant och ni vet redan lite om mig. För er andra som inte vet så är jag målvakt i AIF. Förra säsongen blev inte riktigt som tänkt då man drog på sig en korsbandsskada strax innan sommaruppehållet. Operation är genomförd och nu är det rehab som gäller tills kroppen tillåter fotboll igen. Större delen av nästa säsong kommer jag därför befinna mig på sidan av planen. 

Det är lätt att anta att jag är alingsåsare i grunden då man lirat här sedan 2014 men det är lite av en slump att det blev just Alingsås. Större delen av livet har jag bott i Mölndal men när föräldrarna, under min gymnasietid, flyttade till Floda fick man hänga med dit. Jag hade då haft många roliga och framgångsrika år i ett lag som heter Fässberg men i och med flytt och student började man fundera på ett klubbyte. Det blev det också. Utan kännedom av varken spelare, lag eller staden Alingsås hamnade man i AIF och jag är nu inne på min 9:e raka säsong. 

Vad som hänt om jag hamnat någon annanstans är omöjligt att säga. En sak som är säker är att jag inte hade haft det liv jag lever nu. Jag flyttade och bor numera i Alingsås, jobbade på ICA men utbildar mig nu till idrottslärare på Göteborgs Universitet och jag träffade min sambo. Jag har alltid tyckt att Alingsås är lite ”landet” men under mina år har synen såklart ändrats, av olika anledningar. Till exempel kommer tjejen från Östadkulle och lirar i Frisco, behöver jag ens säga något mer? På tal om Frisco, WOW! Vilken avslutning på säsongen och grattis till avancemanget!

Även om större delen av min seniorfotboll har spelats i Alingsås är det utanför stadens gränser som jag blivit skolad, formad och fått mina grunder ifrån. Med det i bagaget så har mina ögon en annan syn på fotboll än många andra i området. Jag kan självklart inte säga vad som är rätt eller fel och åsikter får man såklart ha! Min personliga åsikt är att herrfotbollen i Alingsås inte är jättevass direkt. Vi som lirar högst, spelar i division 3 och det hoppas jag staden och föreningar inte är direkt stolta och nöjda över. 

Ni har nu fått ett litet och spretigt smakprov på vem jag är som person. Jag hoppas något fångat ert intresse och att ni ser fram emot min nästa text. Då kommer jag fortsätta mina tankar från sista stycket och skriva om min syn på herrarnas division 3 och vad jag tycker om den. Hörs då! 

James Clark
Födelseår: 1993.
Familj: Sambo, föräldrar, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Solängens BK, IF Mölndal, Fässbergs IF, Alingsås IF.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF och IK Frisco.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Målvakt i Alingsås IF.

Lämna en kommentar