ANNONS:
ANNONS:

Januari går sin gilla gång

Vi kör en liten Bredsida för att förgylla den här torsdagen mitt i försäsongen.

Ett och annat nyförvärv presenteras. Våra gästskribenter debuterar en efter en. Någon klubb satsar på något nytt medan en annan tar något kliv tillbaka. Kort sagt löper januarimånaden sin gilla gång i den lokala fotbollen.

…………….

Alingsås KIK fortsätter att spänna musklerna inför comebacken i division 2. I veckan signade både Jennifer Nyström och Ida Hemlin från Alingsås FC och nu är antalet nyförvärv så pass högt att den där varningsflaggen vi hissat för KIK lite halvhjärtat nu svajar högt i skyn. De blåvita blir att räkna med under 2020.

…………….

På tal om damfotboll så har Stora Mellby SK tagit ett styrelsebeslut på att samarbetet med Sollebrunns AIK stannar upp på damsidan. Därmed blir det Sollebrunns AIK som lirar i division 3 i egen regi, även om det surras om ett visst samarbete med Långared som har ett bra gäng tjejer på gång.

…………….

Vårgårda IK startar en akademi för att trimma miljön där unga spelare ska utvecklas från ungdomar till seniorspelare i klubbens herrlag och kommande damlag. Ska bli roligt att följa och se om de kan få samma utdelning som GBK har fått sedan de startade ett liknande projekt för några år sedan. Visst, division 2 är bättre än division 3 och gör nålsögat ännu smalare för en junior att ta sig igenom. Men jag gillar tanken på att våra lokala lag byggs av lokala spelare och sedan kryddas av spetskompetens utifrån. Mer om VIK:s akademi kan ni läsa här. 

…………….

Vet att mitt Stora Mellby lottats mot Wargön i seriepremiären. Känns lite snöpligt att möta fjolårets kombattant – som vi dessutom har i kommande DM-grupp – direkt i återkomsten till femman. Även om jag inte håller med Kul helt och hållet i resonemanget om Wargön…

För övrigt blir spelordningen i alla våra serier sannolikt snart offentliga. Då får vi försöka sammanställa det hela här på sajten.

…………….

VIK:s Joakim Engström tror jag är ett riktigt, riktigt bra nyförvärv. Hur ofta landar man en spelare från en allsvensk A-trupp?

…………….

Deniz Aydin har lagt skorna på hyllan efter flera säsonger på Gerdskenvallen. Med honom försvinner ett oberäkneligt offensivt vapen som svarat för en och annan poäng de senaste åren.

…………….

Säven/Hol har tappat ett gäng spelare till division 3. Men på pluskontot står Christoffer Lesjak och Joel Hallenbert som nu får en försäsong i kroppen. Tränare Per Krantz var ändå ganska optimistisk när jag stötte på honom, även om han grubblade över det sälvklara. Nämligen hur Krabbes 42 mål ska ersättas.

…………….

Daniel Svensson och Emil Aspång. Där har ni två av flera spelare som tränat med Mjörn på sistone. Förre Långareds- och Holmalundsanfallaren Aspång sägs vara i stort sett klar för spel om han tidigare sargade knä håller. Dessutom har ett gäng yngre ambitiösa lirare från AIF varit och känt sig för med Mjörn, som så klart skulle må bra av ett par förstärkningar inför spel i femman.

…………….

Tobias Nordgren och Moa Jarl har redan levererat sina första texter. Nästa vecka är det dags för Vårgårdaprofilen Kenneth Ohlsson att debutera som gästskribent, så håll utkik här på onsdag.

…………….

I morgon är det för övrigt superfredag. Det kommer sig av att jag endast jobbar måndag nästa vecka för att sedan dra uppåt i landet för att spänna på slalompjäxorna. Innan dess hoppas jag att min gubbvad – som jag eventuellt prövar på kvällens träning med SMSK – läker ihop och tar mig stadigt nedför pisterna.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar