ANNONS:
ANNONS:

Johan är Vårens Ungdomsledare

Nu har det blivit dags att presentera Vårens ungdomsledare. Efter noggrant övervägande har juryn valt ut Södra Härenes Johan Rysén, som nu får en stund i rampljuset efter alla timmar han lagt ner på traktens ungdomsfotboll.

Förra året lanserade Sparbanken Alingsås och lokalfotboll.se/0322 den gemensamma satsningen på att hylla ett par av bygdens alla ideella ungdomsledare. I fjol var det Martin Hagbert från HSK/Frisco och Östadkulle SK:s Roger Lindberg som lyftes fram, och nu har juryn valt att utnämna Johan Rysén från Södra Härene till Vårens ungdomsledare för 2018.

– Känns så klart jättekul att arbetet man lägger ner uppskattas. Det är ju mer än bara själva träningstiden, det är ju först dit och sist därifrån som gäller, säger Johan.

Han har följt sin sons lag i Södra Härene i snart sex år. Nu har grabbarna hunnit bli 13 år och dessutom har sonen nyligen bytt till grannklubben Vårgårda IK. Något som fick Johan Rysén att dubblera sitt tränarskap.

– Jag följde med sonen och hjälper till med hans lag i VIK. Men jag ville inte lämna mitt lag i Härene i sticket så just nu kör jag med dubbla lag. Det blir fyra träningar och två matcher i veckan.

Vad är det som driver dig att lägga ner all tid?
– Det började ju för att man ville vara med på sin sons fritidsintresse. Men sen har man märkt att man får mycket tillbaka för all tid man lägger på fotbollen. När exempelvis ett väggspel eller något annat vi tränat på fungerar på match känns det riktigt bra inombords, så det är många små saker som gör att man orkar hålla på. Och det är all betalning jag behöver.

Johan Rysén har själv lirat fotboll, men var enligt egen utsago aldrig särskilt framträdande. Istället blev han ledare i relativt unga år och har även varit både ungdomsansvarig i Södra Härene samt drivit Landslagets Fotbollsskola i klubbens regi.

– Nu får vi se hur det blir framöver. Hära är ju min klubb, men det kan bli så att jag nöjer mig med att träna grabbens lag i VIK nästa säsong.

Utöver äran belönas Johan Rysén med två biljetter till höstens lokala fotbollsgala. Dessutom består priset av 5000 kronor som öronmärks för ungdomssektionen i Södra Härene IF.

– Jättekul att klubbens får en slant, det behövs alltid i en liten klubb. Det vore kul att antingen åka på någon större cup med några ungdomslag alternativt köpa in nytt och bättre material till ungdomarna.

Vi tackar alla de som under våren skickat in sin nominering på en hårt arbetande ungdomsledare. Nomineringarna lever kvar och är aktuella även om några månader när Höstens ungdomsledare ska koras. Men fram till den 15 oktober har ni fortfarande chansen att nominera nya personer som förtjänar samma uppvaktning som Johan Rysén.

Johan Rysén.

Läs mer om hur nu nominerar.

Lämna en kommentar