ANNONS:
ANNONS:

”Kan inte vara annat än nöjd”

Jesper Lindberg summerar i dag Östadkulles comebacksäsong i division 5.

Nu är ännu en säsong avklarad och när vi i förra veckan rullade av målen från Lenavallens fantastiska gräsmatta, insåg i alla fall jag att säsongen verkligen var över. Under de senaste säsongerna har vi pendlat mellan division 6 och division 5 vilket, enlig mig, vi inte ska vara helt nöjda med. Så inför årets säsong fanns det tydliga krav och målsättningar om hur vi som lag och klubb skulle arbeta för att inte åka ur utan kämpa om en plats i toppen. Med detta sagt kommer dagens text blir en sammanfattning av vår säsong som nykomlingar i division 5 mellersta, samt hur planen ser ut inför nästa år.

Att definiera en lyckad säsong kan vara svårt då det kan skilja sig från person till person. Men enligt mig går det inte att se årets säsong som något annat än lyckad. Det är alltid svårt att vara nykomling i en serie eftersom man inte vet vilken nivå man kommer ligga på, så inför säsongen var jag både nervös och lite orolig över att vi inte skulle vara redo att ta klivet upp. Men med facit i hand hade jag fel.

När säsongen började i januari förstod jag ganska fort att det skulle bli ett nytt ÖSK i år och detta främst på grund av alla nya spelare som fanns på plats. Totalt tror jag vi fick in sju nya spelare under vintern där de flesta var under 20 år. För mig blev det ett stort orosmoment då jag vet hur mycket rutin betyder i en division som femman. Men när jag ser tillbaka på säsongen kan jag med ett lugn säga att alla spelare har skött sig helt exemplariskt, och utan dem tror jag inte vi hade presterat som vi gjorde i år.

Under säsongen har det varit både toppar och dalar men med en summering på 16 poäng, fem vinster, en oavgjord, fem förluster och en sjunde plats kan jag inte vara annat än nöjd. Om någon hade gett mig de resultaten innan säsongen tror jag alla hade tagit dem och varit nöjda. Såklart finns det matcher i år som vi inte ska vara lika nöjda med men det ger samtidigt en försmak på framtiden.

Om vi lyckas filtrera bort alla små misstag och de små bottennappen vi hade i år kan vi redan nästa år vara med och kriga i toppen. I år var första året i division 5 för många, och med en säsong i ryggen kommer vi nästa år komma in med mer självförtroende och mer rutin. Med det sagt hoppas jag att vi kan fortsätta bygga på det vi gjort bra i år, men samtidigt utvecklas till ett bättre fotbollslag. Min förhoppning är att truppen förblir densamma och att vi nästa säsong kan ta ett steg närmare toppen.

FAKTA JESPER LINDBERG
Födelseår: 2000.
Familj: Mamma Cilla och min bror Melvin.
Bor: Bergstena med familjen.
Klubbar i karriären: Östadkulle SK.
Lokal favoritklubb: Östadkulle SK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i seniortruppen, även med i en utvecklingsgrupp som jobbar för att göra Lenavallen till en mötesplats för hela Östadkulle.

Lämna en kommentar