ANNONS:
ANNONS:

”Kan nog bli annorlunda slutkvartar”

Coronakollen har kommit till Alingsås IF och tränare Niklas Klingberg.

Direkt när beskedet om uppskjuten säsongspremiär kom tog Alingsås IF beslutet att ta ett break från den kollektiva träningen.

– Vi testade av spelarna fysiskt, sen tog vi tre veckor ledigt. Jag ville inte att vi skulle träna när vi var frustrerade och besvikna, och sen när vi kom tillbaka och träffades igen tycker jag att det var som vanligt med gruppen, säger Niklas, som får sju veckor på sig att förbereda laget för premiären i juni.

– Vi låg bra i fas redan innan beskedet och jag tycker absolut att det ser bra ut även nu. Som trupp betraktat skulle jag säga att vi är starkare än i fjol, även om skador på Andreas Glännbro (rygg) och Rasmus Persson (skuldra) stör en del. Men vi har fått in nya spelare som tillför så jag är nöjd med hur det ser ut, säger Niklas, som berättar om en intensiv matchvecka inför seriestarten.

– Vi har bokat in tre träningsmatcher på en dryg vecka i början av juni så om inget ändras hinner alla spelare få en start innan det blir seriespel. Det känns bra att få igång alla på det sättet.

Har ni pratat målsättning?
– Känns fel att säga att vi skulle vara nöjda med en specifik placering så det enda vi vill är att vinna varje match. Sen vet jag att det inte kommer slå in, men det är den inställningen vi har.

Att seriespelet avgörs med en halv säsong istället för en hel har Klingberg aldrig tidigare varit med om. Men han tror det kan betyda en del för hur matcherna utvecklas.

– Jag tror att det blir färre kryssmatcher. Sista kvarten kan det vara lag som inte har råd med ett kryss utan måste gå framåt, så jag tror på lite annorlunda slutkvartar, säger Niklas, som tycker det är svårt att bedöma huruvida det blir rättvist eller inte.

– Tillfälligheter får större betydelse över elva matcher än över 22. Som i fjol när vi kryssade de fyra första matcherna, då hade vi varit borta om det varit en halv säsong. Sen vann vi sju av de åtta senaste i höstas, och en sådan möjlighet finns ju inte i år. Samma sak med Holmalund som vann de första matcherna, de hade haft jätteläge att vinna serien om den varit halv i fjol.

Lämna en kommentar