ANNONS:
ANNONS:

KIK först ut i coronakollen

Hur agerar våra lokala gäng i den uppkomna situationen? I dag drar vi igång en serie där vi stämmer av läget. Först ut, Alingsås KIK.

Linus Oskarsson.

Alingsås KIK gick som tåget på försäsongen och nämndes som en outsider i division 2, trots att man är nykomling. Men återkomsten får lov att vänta.

– Klart att det blev ett abrupt slut, det kändes som att vi var väldigt redo för en seriestart. Så det blev till att ladda om, och vi tog ett längre uppehåll över påsken innan vi körde igång med två pass nu den här veckan, säger tränare Linus Oskarsson.

Snart vankas det återigen tre pass i veckan, och snart tar man klivet in på naturgräs. KIK-tränaren pratar om vikten av att hålla igång så bra som möjligt utifrån förutsättningarna.
– Självklart har vi tränare ett ansvar att driva på. Men vi har också väldigt bra tjejer vad det gäller den biten, det finns många som hjälper till att hålla uppe både intensiteten på träningen och snacket utanför planen.

Att KIK är ett lag för övre halvan håller Oskarsson med om. Men längre än så går han inte i uppsnacket.
– Vi har inte pratat placeringar, men vi visade på försäsongen att vi bör hävda oss väl så övre halvan är klart rimligt.

Hur ser du på att det endast blir en halv serie?
– Marginalerna blir mindre. Ett par plattmatcher så kan tätchansen vara borta. Men å andra sidan har man alla möjligheter åt andra hållet om man är med från början och kan behålla formen.


Lämna en kommentar