ANNONS:
ANNONS:

KIK startar om i fyran

Det blåser lite kring Alingsås KIK. Men nu hoppas föreningen att det mojnar och att klubben ska få arbetsro när man frivilligt överger division 3 för division 4.
– Det känns jättebra med en nystart, säger Malin Carlsson, som av allt att döma blir tränare för laget.

KIK-Frisco

Malin Carlsson har tränat KIK:s tjejer födda 2001 en längre tid. Nu flyttas det laget upp och bildar stora delar av det nya damlaget.

– Det fanns helt enkelt inte underlag för att ha ett lag i division 3. Tjejerna som tränat i damlaget har varit för få så vi var tvungna att flytta upp juniorerna för att få en tillräckligt stor trupp. Och då blir division 4 en mer lagom nivå. Det blir ett stort steg för de unga tjejerna att ta i alla fall, säger Malin Carlsson, som också poängterar att ett antal äldre tjejer finns kvar i klubben.

– När vi mötte Hemsjö var det fem-sex stycken från damlaget som var med och spelade. De tar verkligen hand om de unga tjejerna på ett bra sätt och förhoppningen är att vi får behålla en ryggrad med mer rutinerade tjejer och sedan spela in de yngre efterhand. Så alla äldre som vill fortsätta med fotboll är naturligtvis välkomna.

Mats Karlén på Västergötlands FF berättar att KIK hörde av sig i början av förra veckan med en fråga om att få början om i fyran. Och i går informerades alla berörda föreningar.

– KIK gör en stor generationsväxling och får ett mycket ungt lag i fyran. Enda farhågan jag hade var att KIK skulle springa hem den här serien men de menar själva att de inte kommer att göra det, säger Mats Karlén, som också berättar att inget lag flyttas upp från fyran i KIK:s ställe.

Malin Carlsson vill ge en eloge till hur förbundet har agerat i ärendet.

– Vi vet att det är långt in på säsongen och vi ber om ursäkt om vi ställer till det för någon annan förening. Men för oss vad det en jättebra lösning och förbundet har varit fantastiskt mot oss sedan vi ställde frågan. Ibland måste man helt enkelt inse fakta och nu var det läge att börja om och försöka bygga någonting bra från grunden. Vi har en jättebra ungdomsverksamhet med stora kullar ända ner i tioårsåldern, så det kommer förhoppningsvis fyllas på i damlaget i framtiden.

I vintras presenterades Nedim Senderovic som ny tränare i Alingsås KIK. Om han blir kvar eller inte är ännu inte klart, säger Henrik Albektson i klubbens styrelse.

– Det är inte klart i nuläget. Vi får helt enkelt se hur det blir, säger han.

Att Malin Carlsson blir en del av tränarstaben tycks dock vara tämligen spikat.

– De unga tjejerna vill att jag följer med dem upp och det kommer jag att göra. Men hur det blir med Nedin är inte min sak att avgöra, det är upp till styrelsen.

Alingsås KIK placeras i division 4 södra, tillsammans med bland annat Hemsjö och Östadkulle.

Lämna en kommentar