ANNONS:
ANNONS:

Klingberg lämnar Mjörnvallen inför slutspurten

Efter ett möte mellan Alingsås IF:s ordförande Johan Bergman och Niklas Klingberg står det klart att tränaren lämnar Mjörnvallen och AIF.
— Det var ett möte med respekt och det blev naturligt att kliva av nu trots att det återstår fyra matcher, säger Klingberg.

Efter flera år som huvudtränare i Alingsås IF lämnar nu Niklas Klingberg föreningen. Det sker med omedelbar verkan, och beslutades på onsdagskvällen i ett möte mellan ordförande Johan Bergman och tränare Klingberg.

— Det var ingen dramatik från min sida utan vi hade ett möte där det framgick att de villa ha en ny röst och ett nytt ledarskap inför nästa år. Jag förstår att det kan tyckas kontroversiellt att lämna med fyra matcher kvar men för mig blir det väldigt naturligt att kliva av nu för att ge killarna energi inför avslutningen. Kan de höja dig fem procent med en annan röst så är ingen gladare än jag, det viktigaste är att Alingsås IF vinner fotbollsmatcher, säger Niklas Klingberg, som beskriver avslutet som helt odramatiskt.

— Jag har bara gott att säga om killarna och föreningen. Jag kan inte säga att det finns saker som har skavt det sista men vi har väl känt att vi kommit till vägs ände. Och som alltid när något avslutas måste man se till helheten och inte bara till det som ligger bakom avslutningen och jag har haft fantastiska år i Alingsås IF.

Kommer du vara publik på Mjörnvallen i slutet av säsongen?
— Jag kommer absolut stötta laget. Killarna och klubben är värda alla framgångar så jag hoppas verkligen att de tar steget upp.

Är du sugen på nytt tränaruppdrag inför nästa år?
— Onsdag lunch satt jag och planerade helgens match och det viktigaste för mig är fortfarande hur det får för AIF. Vad jag gör är sekundärt, men det jag kan säga är att jag älskar fotboll och att jobba med fotboll.

Nu tar Mikael Ringvall över som huvudtränare säsongen ut med Niklas Lundstedt och Martin Hallberg som assisterande. Till nästa år är tanken att AIF ska ha en ny huvudtränare på plats, skriver klubben på sin Facebooksida.

1 svar på ”Klingberg lämnar Mjörnvallen inför slutspurten”

Lämna en kommentar