ANNONS:
ANNONS:

Klubbarna fortsätter rusta inför 2023

Vi drar igång veckan med en sedvanlig Bredsida.

Gerdsken har tappat några spelare som lirade stadigt när laget i år kvalade sig ur division 3. Marcus Andersson har gått till VIK medan Leonard Bogeskär, Gustav Blomgren och Gustav Johansson värvats av Alingsås IF. Även om de fyllt på med någon ungdom och har en hyfsad bred trupp blir det nog kännbart att så många ordinarie spelare lämnar. Dessutom ryktas AIF ligga på även Erik Gustafsson och kanske är också årets guldklimp Vilmer Tyrén redo för större arenor är G-vallen. Försvinner även de två blir det ont om offensiva alternativ, även om några nya yngre förmågor givetvis kan slå igenom i fyran nästa år.

…………..

Alingsås IF fortsätter att ta ganska hög rotation i truppen. Den senaste veckan har en av årets gästskribenter – James Clark – valt att lämna Mjörnvallen efter nio säsonger. Återstår att se om målvakten dyker upp i någon annan klubb eller om det blir fokus på annat än fotboll i livet. Samtidigt har AIF knutit till sig Victor Olsson som närmast kommer från Herrestad.

…………..

Vårgårda IK fick till två namnunderskrifter i slutet av förra veckan. Dels hämtade man in försvararen Marcus Andersson från Gerdsken och dels återvände Richard Wartmark efter ett par år i moderklubben HSK. Två namn som både breddar och spetsar framför allt de bakre lagdelarna.

…………..

Holmalund har hämtat in en ny målvakt efter att både Erik Lundqvist och Linus Krantz lämnar klubben. Oskar Gabrielsson från Jonsered är numera rödvit, men i övrigt är det ganska tyst om HIF efter bomben om att Johan Elmander är klar för klubben.

…………..

Per Krantz fortsätter att bocka av lokala klubbar. Nu är han klar som tränare för Sollebrunns AIK, som därmed fortsätter sin satsning mot division 5. Nu finns det rutin både i truppen och på tränarbänken och blandat med det yngre gardet som gjorde en mycket bra höst i år blir det svårt för mitt SMSK att undvika ett maktskifte i Bjärke under 2023.

…………..

Alingsås City har inte för avsikt att vara kvar i division 6 även 2024. Inför 2023 är anfallsbesättning nu så starkt att antalet skrattmatcher riskerar att skjuta i höjden. Oliver Östlind, Fredrik Johansson och Martin Andersson är givetvis namn som kommer att ösa in mål om de bara tränar och är någorlunda sugna på fotboll.

…………..

På tal om division 6 kom det i fredags ett nytt serieförslag. Glädjande nog för att antalet lag i Västergötland har ökat, då bland annat Långared BoIS numera är anmält inför en nystart i sexan. Det gjorde att VFF nu utökat förslaget från sju till åtta lag för att det inte ska bli fler än tolv lag i någon serie. Nu blir det istället tio eller elva i alla åtta serier i distriktet.

För våra lokala lag betyder det lite nya serier – om förslaget nedan går igenom vill säga.

Division 6 Alingsås
Alingsås City
Spark
Hemsjö
EFFK
Frisco
Långared
Sjövik
Södra Härene
Vedum
Östadkulle

Division 6 Grästorp
Främmestad
Bosna
Hjärtum
Härpås
Levene/Skogslund
Sollebrunn
Stora Mellby
Trollhättans FF
Tun
Upphärad
Åsaka

Division 6 Borås
Brämhult
Borgetsna
Borås GIF
Borps Pojkarna
Hedared
Hässleholmen
Norrmalm
Rångedala
Sandhult
Sparsör
Säven/Hol

Det sägs att Säven/Hol redan skickat in en skrivelse om att få byta till Alingåsserien och det vore så klart riktigt roligt med lokala ögon sett om den går igenom.

…………..

Alingsås IF dam har lottats mot Linköping, Kristianstad och Rosengård i Svenska cupen. Lättare grupper har man sett, men samtidigt är det sex riktigt roliga matcher att förgylla försäsongen med. Moa Jarl har förlängt sitt kjontrakt, i övrigt är det än så länge ganska tyst kring spelartruppen.

…………..

Debatten kring att AIF skulle byta klubbmärke nu när det blir sammanslagning med AFC är inte längre lika infekterad. De båda klubbarna har backat från de två framtagna alternativen och kommer istället behålla det gamla anrika märket från 1904 och i lugn takt arbeta vidare för att eventuellt utveckla det på något sätt framöver. Var nog ett klokt beslut.

…………..

VM är i gång. Länge sedan man var mindre taggad på ett stort mästerskap, men när tid finnes kommer jag givetvis ändå sitta där och hålla ett öga på det sportsliga som sker i Qatar.

…………..

Arbetet med att sälja in annonser inför 2023 pågår för fullt. Med för fullt avses i det här fallet på lediga stunder, och då är det givetvis svårt att nå särskilt stor framgång. Men vi kämpar på, även om det saknas några överenskommelser för att sidan ska kunna hålla samma frekvens som 2023.

…………..

Silly season-sidan börjar bli matig med namn och hit och dit. Hojta om vi missat nåt.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar