ANNONS:
ANNONS:

Kortvecka på ingång

Vi firar in en den stundande kortveckan med en Bredsida.

Alingsås IF tog tre tunga poäng i hemmamötet med Skepplanda. Gustav Johansson slog en en straff tidigt i matchen och det blev enda målet när topplaget kom på besök. Viktigt för AIF att hålla nollan och dessutom tog segern laget över de båda strecken i botten av tabellen.

Vårgårda spelade sin match i samma serie redan i torsdags. Bortamötet med Väster slutade mållöst 0-0 efter att båda lagen bränt sina respektive chanser att avgöra det hela. Skönt för VIK att hålla nollan igen, men samtidigt ytterligare ett tecken på att VIK inte är något topplag när de inte lyckades trycka in ett segermål mot nästjumbon Väster.

VIK på negativ kvalplats och AIF strax före med en poäng mer inspelad. Känslan är att racet kommer fortsätta ungefär i den delen av tabellen.

……………

I herrfyran städade Holmalund av Trollhättans BoIS med klara 4-0 hemma på Brogårdsvallen. Tobias Nordgren gjorde två mål sedan Patrik Elmander och Lex Luiro ordnat de två första. Noterbart att Patriks grabb, Teo Elmander född 2008, gjorde debut i den röda tröjan i segermatchen.

Sämre gick det för Gerdsken som åkte till Trollhättan och fick stryk med 3-0 mot TFK. En förlust svår att snacka bort och därmed ligger både HIF och GBK på 16 poäng, trean respektive fyra i tabellen. Halvviktigt derby som väntar om ett par veckor.

……………

Frisco räckte inte alls till i mötet med serieledaren Zenith. 4-0 slutade det till Göteborgslaget och Frisco är nu tio poäng efter i division 2-tabellen. Bara att ladda om och sikta på andra saker än att vinna serien för Daniel Anderssons gäng.

Alingsås KIK fick med sig 1-1 mot Eriksberg hemma på Noltorpsvallen. Jennifer Ringvall gjorde målet som gav den viktiga poängen, även om KIK åkte ner under strecket ändå med anledning av andra resultat. Men skönt att bryta förlustraden för Alingsåslaget.

……………

AIF-damerna hade spelledigt i Elitettan men vässade formen genom att köra över Toarpsalliansen i DM med hela 16-0. Det var nog inget snack i den matchen, är min spaning så här från avstånd.

……………

Vårgårdas damer åkte till Wargön och torskade med 1-0. Aldrig rolig att förlora med just de siffrorna, och VIK får kriga vidare i botten.

I andra fyran spelar Annelund hemma mot Kronäng i kväll. Där behövs seger om AIF ska haka på i kampen om topp fyra.

I femman hängde Hemsjö med fram till 3-3 i seriefinalen mot Skepplanda U. Men till slut vann gästerna med 5-3 på Byvallen och HIF:s första förlust var ett faktum.

……………

I femman gjorde Alingsås City årets magplask hemma mot Brämhult. Inte mycket studsade rätt för hemmalaget som totalt använde sig av fyra målvakter efter skador och utvisning. Till slut blev det torsk med 7-0 mot Brämhult. Nu gäller det att studsa tillbaka och skaka av sig den här fadäsen.

Sollebrunn fick inte heller till det i bortamötet med Sparsör utan förlorade där med 2-1.  Det betyder att Mjörn, som vann med 2-1 mot Töllsjö efter två mål av Fame Obinéll är bästa lokala lag i den serien. Mjörn ligger trea, dessutom med en match mindre spelad. Och nu väntar toppmöte med Fristad.

Ett Fristad som besegrade Annelund med klara 5-0 på Mörlanda Sportcenter. Det betyder att Andreas Holmén vann tränarduellen mot brorsan Kristoffer utan snack.

Herrljunga fick nöja sig med 1-1 mot Hässleholmen och har därmed inte lyckats lyfta mot toppen ännu. Men det kan komma, även om man kanske inte kan lita på HSK fullt ut.

……………

Har jag möjligen överskattat Friscos herrar i år? Nu blev det klar förlust mot tvåan Mellby IK och det känns inte som att Reine Hedéns gäng kommer vara med att utmana om det hela i toppen.

I samma serie spelade Södra Härene hemma mot Tun och vann med hela 6-0. Alexander Asservik visade vägen med två baljor och nu är SHIF förbi Frisco i tabellen.

……………

BK Spark hade inga som helst problem med Rångedala i helgens toppmöte i Boråssexan. 5-0 och femte raka segern, och dessutom tappade toppkonkurrenten Kabel Åttio poäng. Fin lilagul helg.

Frisparkar var Hol/Sävens melodi hemma mot Sjövik. Var sin fullträff på liggande boll från Jonas Andersson och Noa Andersson ordnade en go 2-0-seger hemma på Hols IP.

Hemsjö å sin sida räckte inte till mot Sandhult i bottenmötet utan det blev förlust med klara 3-0. Det var inte särskilt bra för tabellen.

……………

För egen del trotsade jag min krånglande fotled och gav mig själv 30 minuter på planen borta mot Främmestad. Tajmingen var inte den bästa efter ett tag med mer cykling än fotbollsträning och det blev inte mycket mer gjort än ett offsidemål och en skott utanför i slutminuten. Konstigt att jag, 41,5 år, fortfarande kan ligga och grubbla i sängen efter match om hur jag borde eller skulle ha gjort för att laget skulle ha fått med sig alla tre poängen. Eller så är det så att reprisen av den nyss spelade matchen i skallen aldrig växer bort på en del?

Nu slutade matchen 2-2 och det är i ärlighetens namn vi som ska vara mest nöjda med det. Första halvlek var allt annat är bra och vi ska vara glada att vi bara låg under med 2-0 en bit in i matchen. Men nya tag – och glädjande nog hade jag inte mer ont i foten efter matchen än vad jag hade före.

……………

I samma serie spelade Östadkulle och Långared derby på Ollevi. Där var de gulsvarta gästerna strået vassare och vann med 7-2 efter att Amjad och Akram Abdisalam gjort var sitt hattrick.

……………

Tabellsidan. Jag säger bara tabellsidan.

……………

När SMSK och Södra Härenes U-lag möttes förra veckan fanns Jimmy Åkesson med i Häras laguppställning. Jimmy är född 1968 och är därmed en av de äldsta A- eller B-lagsspelarna jag kommer på rent spontant. Imponerande.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar