ANNONS:
ANNONS:

Krama ur det sista ur vårsäsongen

Sista veckan för de flesta. Näst sista för några. Det är nu det gäller att hålla fokus och koncentration genom hela den långa vårsäsongen.

En del körde igång redan före jul. Men det vanligaste i trakten är nog att vårsäsongen tog sin början efter helgerna en bit in i januari. Sedan dess har det tränats och spelats flera gånger i veckan fram till den stundande sommaren. Det blir i vissa fall över sex månader med fotboll flera gånger i veckan utan avbrott, och det kräver sin man eller kvinna att nu orka stå distansen ut. Poängen ska fördelas även nu i väntan på semester och går man på ledighet för tidigt ger det utslag i tabellen.

Konsten tror jag är att inte tänka på stranden, semestern eller den där resan man bokat in. Hörde en gång en elitidrottare som fick frågan om hur länge han skulle fortsätta sin satsning. Han svarade, ”Vet inte, den dagen man börjar tänka på att sluta tror jag inte det dröjer särskilt länge innan man slutar”.

Det tror jag gäller för sommaruppehåll också. Börjar man tänka på ledigheten är det lätt att man halkar dit och tappar onödiga poäng som kan kosta när tabellen ska summeras framåt hösten. Och dessutom, mycket goare att gå på semester med en färsk trea i ryggsäcken.

……………………..

Holmalund föll i midsommarhelgens enda lokala match. AIK vann med 2-0 på Brogårdsvallen och HIF har fortsatt svårigheter att skapa målchanser och göra mål.

……………………..

Vårgårda åkte till Värmland och besegrade Nordvärmland med 4-1. En match som historiskt sett skördar sina offer men VIK var förberett och gjorde jobbet på allra bästa sätt. Imponerande. Noterbart är att truppen var så pass tunn att reservkeepern Axel Schill hoppade in som utespelare i slutet. Något att skriva på sitt CV för Schill.

……………………..

Onsdagens Alingsåsderby vanns helt rättvist av Holmalund och AIF har därmed tagit noll derbypoäng under våren. Att säga att André Nilsson var skillnaden mellan lagen är förvisso sant, men det är också att göra det lite för enkelt för sig. HIF kändes hetare över hela banan även om Nilsson var den klart lysande stjärnan. Nu hakar Holmalund på i toppen medan grönvitt fortsätter att tappa mark. ”Nu får vi kika nedåt i istället för uppåt”, som Per Krantz sa efter slutsignalen.

Lite hårda ord kan jag tycka. Visst, formen finns inte i AIF, men det är trots allt bara tre poäng upp till HIF på kvalplats.

……………………..

Östadkulle har spelat klart sin vårsäsong. Elva raka segrar har det blivit och nu finns det så klart ingenting som kan stoppa ÖSK från att ta hem Varasexan.

……………………..

För att vara måndag är det ovanligt mycket matcher i dag. Klicka på MATCHER I DAG i huvudmenyn så får du alla på ett bräde.

……………………..

Mitt SMSK är ett av lagen som är i farten. Det blir dock utan min närvaro, men senare i veckan är tanken att träna igen efter senaste skadehistorien. I dag nöjer jag mig med deltagande i föräldramatchen för SAIK/SMSK P8.

……………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar