ANNONS:
ANNONS:

Krille firar 400 matcher

Kristoffer Holmén benämns inte sällan som Annelunds IF bästa spelare genom tiderna. I kväll jubilerar 42-åringen när han drar på sig den grönvita matchtröjan för 400:e gången.

— Vi kikade lite innan premiären, men jag hade ingen koll på att det skulle bli jubileum den här matchen, säger Krille.

Kristoffer Holmén har bortsett från två år som spelande tränare i Elmer/Fåglum och en kort sejour som tränare för Friscos damer varit moderklubben Annelunds IF trogen. Debutmatchen minns han inte, men är tämligen säker på att året bör ha varit 1997. Nu – 26 år senare – agerar han spelande tränare i klubbens division 5-lag.

— I vintras insåg jag att vi har en tunn trupp i år och därför började jag röra på mig för att kunna vara med som back-up åtminstone. Men det har väl blivit lite mer spel än vad jag hade hoppats och trott.

Hur känns kroppen?
— Korta inhopp går bra. Men när jag spelade hela matchen mot Ardala gjorde det ont i höften en vecka efteråt. Det är ju inte riktigt värt det längre, säger han med ett skratt.

De hittills 399 matcherna har skett i allt från division 5 till division 2. Krille har hunnit med 101 gjorda mål och 154 assist, och benämns inte sällan som Annelunds bästa spelare genom tiderna.

— Det där får andra bedöma, men det är klart att jag vet om att jag presterat bra och att jag bidragit till att Annelund kom så pass högt upp i seriesystemet. Men det är svårt att säga att jag är bäst när jag har två bröder som varit utlandsproffs, även om de inte spelat A-lagsfotboll i Annelund.

På tal om proffs så var det ganska nära att Krille – likt bröderna Samuel och Sebastian och sonen Kevin – också spelade till sig ett kontrakt med Elfsborg en gång i tiden. Hans framfart på Mörlanda Sportcenter drog intresse till sig och han spelade två U21-matcher med Boråslaget.

— Det måste ha varit 2004 eller 2005, och jag minns att jag tyckte det gick ganska bra på matcherna. Jag kom ju från division 3 och detta var mitt i säsongen så det är klart att det var skillnad. Magnus Haglund och Peter Wettergren var tränare och samtalen var också ganska positiva efter matcherna. Men det blev aldrig något mer och jag vet ärligt talat inte hur nära det var.

Hade du tagit chansen om kontraktsförslaget kommit?
— Absolut, då var jag sugen på att testa. Men det blev ändå en rejäl självförtroendeboost för fortsättningen i Annelund.

Ja, för resan fortsatte uppåt. För både Krille och Annelund som under några lyckosamma år lyckades med bedriften att etablera sig i divison 2.

— Då kändes det inte så stort när man var mitt inne i det. Men nu i efterhand är det ju ganska stort att lilla Annelund slutade femma i division 2 som bäst. Sen var det ju inte bara våra egna spelare hela tiden, men stommen var ändå densamma stora delar av de där åren.

Har du något särskilt minne?
— Nej, inte på rak arm. Det är mer hela resan vi gjorde, och det var ju jävligt roligt när vi var som allra bäst.

Nu är verkligheten en annan på Mörlanda Sportcenter. AIF har krigat i lägre divisioner i flera år och nu handlar det främst om att hålla sig kvar i division 5. Istället för Gunnilse och Oddevold blev det i helgen förlust mot Edsvära/Norra Vånga.

— Vi har en hög nivå i oss men vi har samtidigt en väldigt tunn trupp och när vi fått lite skador blir det genast tuffare. Målsättningen måste vara att hålla några poäng ner till de nedre strecken.

I kväll gästar Arentorp/Helås för att spela om viktiga poäng. En sak från storhetstiden är sig dock lik – Krille Holmén finns med i den grönvita laguppställningen. För 400:e gången. Det är respekt.

Krilles bästa AIF-gäng
Målvakt: Christian Carlsson.
Back: Oscar Unosson.
Mittfältare: Krille Holmén.
Anfallare: Stefan Sjöberg.
Tränare: Peo Häggström.

Krille Holmén.

Lämna en kommentar