Kryss i grannderbyt

TV: Onsdagens match mellan Vårgårda IK och Annelunds IF slutade 2–2, efter 1–1 i paus. Här kan du se och höra vad Peo Häggström och Anton Forsberg säger om det.

Referatet med Jonas

Större delen av de 90 minuterna var matchbilden densamma. Vårgårda hade mest boll och skapade också en del chanser. Men Annelund försvarade sig bra och längst bak hade gästerna Anton Forsberg, som trots sin ringa ålder svarade för flera fina parader.

Efter 20 minuter kom Samuel Andersson helt fri, men Forsberg var snabbt ute och räddade. På returen sköt Ludvig Andersson inte bättre än att Stefan Sjöberg kunde avvärja.

Istället tog gästerna ledningen en stund senare. VIK slarvade på egen planhalva i samband med ett inkast, och Kristoffer Holmén var inte sen att utnyttja situationen och resolut sätta bollen i mål. Strax före paus satt kvitteringen i nät när Benjamin Hacker fick på en bra träff ganska långt utifrån.

I andra halvlek såg VIK till en början lite rörligare ut och tajmade löpningarna mot Annelunds högt stående backlinje något bättre. Alexander Stavander byttes in, men trots ett par feta frilägen lyckades han inte överlista Anton Forsberg.

Istället var det återigen Annelund som tog ledningen. Niklas Eriksson tappade bollen efter en bra slagen hörna och i röran framför mål stövlade Tobias Holmén in 2–1 till bortalaget. Kvitteringen dröjde inte särskilt länge den här gången heller. David Lager placerade elegant in 2–2 med sin känsliga vänsterfot.

Just Lager var ofta den som startade VIK-anfallen från sin sittande mittfältsposition. Men hemmalaget hade förtvivlat svårt att komma rätt sista tredjedelen, och några fler mål blev det inte.

Bäst på planen var Anton Forsberg som gjorde det bra matchen igenom. I övrigt visade Kristoffer Holmén emellanåt att han fortfarande har enorma kvalitéer, men hela Annelund ska ha beröm för en gedigen arbetsinsats.

I VIK var det stabilt bakåt, och gästerna skapade inte mycket mer än de två målen. Det var också intressant att se Peo Häggströms nya 3-5-2-uppställning, som nog kan bli ganska bra när spelarna hittar helt rätt i sina roller. VIK har onekligen spelartyperna i truppen för en sådan uppställning.

Intervju med Peo Häggström och Anton Forsberg finns att titta på nedan.