ANNONS:
ANNONS:

Kugelman om sina dubbla roller

Sollebrunn och Stora Mellby ställer i år ett gemensamt damlag på benen. Ny tränare blir Ole Kugelman, som efterträder Kenneth Aronsson som i fjol basade över SAIK.
– Det blir en rolig utmaning, säger 39-åringen.

Ole Kugelman har tidigare varit huvudtränare ett år för Ods FF i sexan, men har i övrigt mest varit verksam som målvaktstränare. Tibro AIK, Herrljunga har han tidigare betat av medan han under under 2016 varit målvaktstränare i både Annelund och Frisco dam. Tanken är att han ska fortsätta att träna burväktarna på Mörlanda Sportcenter även nu när han blir huvudtränare för SAIK/SMSK.

– Jag sa det direkt till Charlotte (Bengtsson, ordförande i SAIK) att jag hade skrivit på för Annelund och först trodde jag att det skulle bli svårt att få ihop det. Men när vi satte oss ner och kikade på det märkte vi att det skulle fungera. Jag är bara med en dag i veckan i Annelund och dessutom finns Tomas Hedén med som back-up här i SAIK/SMSK om det skulle krocka vid något tillfälle, säger Ole.

Han har kikat en stund på ett träningspass med sitt nya lag, men det är först nu på söndag han ska presentera sig för nya truppen.

– Det ska bli en rolig utmaning. Målvaktsbiten känner jag att jag har ganska bra koll på men detta blir ju något annat. Men jag ser fram emot att komma igång, säger Ole, som bor med sin familj i Herrljunga.

Det är många år sedan det spelades damfotboll i Stora Mellby. Men flickfotbollen har levt vidare mer eller mindre hela tiden och på senare år har ungdomsfotbollen fungerat bra i samarbete med Sollebrunn. Och i år är det alltså dags för grannklubbarna att ställa ett gemensamt lag på benen i division 3.

Lämna en kommentar