ANNONS:
ANNONS:

Laddar för allsvenskt kval

Så var det måndag igen och vi kör igång med en Bredsida.

Alingsås IF avslutade seriespelet med att lira 0-0 mot Lidköpings FK. Resultatet var givetvis en formalitet i väntan på de mest betydelsefulla matcherna i det unga damlagets historia. Nu väntar Brommapojkarna i det allsvenska kvalet och det ska bli oerhört intressant att se vad AIF har att hämta i den duellen. Var och när matcherna spelas bör det komma information om nu i början av veckan.

Ett avbräck för AIF är att Alexandra Roholt missar kvalet. Hon hade oturen att bryta nyckelbenet i cupmatchen mot Häcken som göteborgarna vann med klara 5-0 förra veckan.

……………

Alingsås IF har gjort klart med en ny huvudtränare. Det blir Nils Jannesson som leder det grönvita herrlaget under 2024 – och det får ses vara en skön satsning på ett namn utifrån. Jannesson kommer närmast från Qviding där han varit verksam runt herrlaget i två år, men han har även arbetat i Häckens och Torslandas organisation.

……………

Vårgårda IK har inlett transfersäsongen mycket starkt med tre spelarpresentationer på kort tid. Allra hetast tycker jag att målvakten Niklas Erikssons underskrift skiner, då han nu återvänder efter några säsonger i Gauthiod. Eriksson var en av VIK:s bästa spelare under flera år från division 5 till division 2, och har nu fortsatt hålla en hög nivå i Grästorpslaget. Adam Andersson har gjort ett mycket bra 2023, men Eriksson är i min bok klassen bättre ändå.

VIK har även presenterat Fredrik ”Fronken” Johansson från Alingsås City och Christoffer Krabbe från AIF. Två offensiva namn med mycket rutin från division 3 som så klart breddar anfallsuppsättningen på Tånga hed.

……………

Jag och min vän Olsson har dragit igång en grej. Den 28 december blir det en tillställning på Skåål i Alingsås där fotbollsåret 2023 ska sammanfattas och firas. Det blir prisutdelning, livepodd och lite annat vid sidan av mat och umgänge med likasinnade fotbollsintresserade. Mer information om detta kommer senare, men vår förhoppning är givetvis att både spelare, supportar och annat fotbollsfolk väljer att komma dit och få en skön kväll och hyllar de som hyllas bör efter den här säsongen.

……………

Felix Tidén och Martin Lund tränar Herrljunga SK nästa säsong. Återstår att de som den hemvävda lösningen blir lika framgångsrik som Tobbe Holmén och Adam Gelotte varit nu under 2023.

……………

Moa Edrud, med Södra Härene som moderklubb, vann i helgen allsvenskt guld med sitt Hammarby. Sparsamt med speltid för Edrud som agerat andrakeeper under året, men hon tycks ändå vara en profil som går hem hos Bajenfansen. Åtminstone om man ska tro flödet i sociala medier.

……………

På onsdag avslutar Linus Holmqvist årets säsong för gästskribenterna. Som vanligt strålande leverans från hela kvintetten även undet 2023.

……………

Fortfarande inget definitivt beslut taget kring sidan framtid. Men den stundande festen med Olsson som kollega och lite annat arbete de närmsta veckorna kommer att ge svaren som behövs för att fatta det beslutet. tack för er som på ett eller annat sätt hört av sig efter den föregående Bredsidan i ämnet.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar