ANNONS:
ANNONS:

Lager nickade hem tre poäng

När det hela tycktes sluta 0-0 slog han till med sitt sjunde mål för säsongen. David Lagers nick ordnade Vårgårda IK:s 1-0-seger mot Vara SK.
– Vi kommer undan med blotta förskräckelsen, säger tränare Peo Häggström.

Referatet med Jonas

 

Vårgårda IK lyckades till slut ta tre oerhört viktiga poäng i toppen av division 3. Men det satt långt inne, då David Lagers nickmål kom i 89:e spelminuten.

– Richard Wartmark kom i en av sina löpningar på vänsterkanten och slog ett inlägg som David tajmade perfekt. En otroligt skön känsla så klart, även om vi inte gjorde någon bra match, säger Peo, som också tror sig ha en del av förklaringen till att den riktiga farten i spelet saknades.

– Jag tror vi har kört för hårt i veckan helt enkelt. Det såg ut som det satt en del i benen och killarna sa samma sak själva också. Men det är en styrka att vi lyckas vinna trots att spelet inte riktigt stämmer, och det var skönt att vi var stabila bakåt och nu har vi kommit ur den där svackan vi hade i ett par matcher.

Häggström menar vidare att det givetvis var lite turligt med det sena avgörandet, men tycker ändå att segern var rättvis.

– Sett till chanser och spelet i andra halvlek var den det. Men Vara hade en riktigt bra chans precis före vårat mål som Niklas gjorde en kanonräddning på. Så på ett sätt kom vi undan med blotta förskräckelsen.

VIK-tränaren avslutar med att berömma sina ytterbackar Adam Hägg och Richard Wartmark samt matchvinnare David Lager lite extra.

Lämna en kommentar