ANNONS:
ANNONS:

"Laget och ledningen kring tjejerna är värda det här"

I dag skriver Felicia Wingfors om vilken succé det lokala fotbollsåret 2016 varit. Både för hennes Sollebrunn och för området i stort.

Felicia

SUCCÉ SUCCÉ SUCCÉ!

Vilket fantastiskt år vi haft inom den lokala fotbollen! 

Vi har hört det många gånger under den senaste tiden, men sånt får vi inte nog av. Fyra seriesegrar och tre (fyra med Frisco som vann sin serie) lag som just nu kvalar för att avancera sig uppåt i seriesystemet. Ett lag av dessa har redan tagit klivet upp. Men det finns fler positiva händelser som är värda att lägga på minnet.

………………..

Sedan jag flyttade ner till Spanien har saknaden efter den lokala fotbollen gjort sig påmind titt som tätt. Den saknaden blev extra intensiv under sista helgen i september samt den första i oktober, då jag som den sanna SAIK:are jag är hellre hade bytt min paraplydrink på en solig balkong till en höstdag på Nya Bjärkevi.

Ena helgen hade jag velat vara en av de uttagna spelarna i Sollebrunn AIK:s damlag. Besegra Lidköpings FK Akademi och fira rejält för att vi klarat oss kvar i division 3. Trots en kämpig vår med många spelartapp och några skador så kom laget ändå igen på hösten. Några fler rutinerade spelare kom tillbaka och laget visade mer vilja och glädje. Så när jag satt där på min soliga balkong, sista helgen i september, uppdaterade Twitter var och varannan sekund och sedan insåg att vi klarat oss kvar i trean, då kom några glädjetårar. Laget och ledningen kring tjejerna är värda det här!

En solig men blåsig söndag helgen därpå var det dags för nästa spännande tillställning på Nya Bjärkevi. Herrarna skulle spela seriefinal. Återigen hade jag velat vara på plats, dock denna gång som åskådare. För som Sollebrunns herrar spelade hem sin serieseger. Efter allt jobb de lagt ner under detta år är de verkligen värda det här. Detta bådar gott för framtiden och för herrlagen samt ungdomslagen bland killar ute i Bjärke.

………………..

Under fotbollsåret 2016 har vi haft nio damlag och 17 herrlag som fullföljt sina serier. Vilka resultat vi har fått. Fyra seriesegrar och tre lag som knipit kvalplatserna och ska jobba sig högre upp i divisionerna. Hemsjös damer har redan fixat det. Samt tre lag som snubblat på målsnöret och mist kvalplatsen endast med några poäng.

26 lag i seriespel, och vi alla har antingen avancerat högre upp, är på väg att göra det eller hållit oss kvar i våra respektive divisioner, vilken succé!

FAKTA FELICIA WINGFORS
Födelseår: 1993.
Familj: Pappa Anders, mamma Lena, lillasyster Isabelle, lillebror Oliver.
Bor: Just nu i Spanien, sen förhoppningsvis Sollebrunn eller någonstans i Alingsås kommun.
Klubbar i karriären: Sollebrunns AIK.
Lokal favoritklubb: Sollebrunns AIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Sollebrunns AIK.

Lämna en kommentar