ANNONS:
ANNONS:

"Lagsporten har gett mig vänner för livet"

I dag är det Katti Ölvebo som delar med sig av sina tankar här på sidan. Den här gången skriver hon lite om hur Holmalunds IF kommer stå sig i Elitettan och att fotbollen genom åren har genererat henne många starka vänskapsband.

Katti

Något som fotbollen har gett mig är vänner för livet. De vänner som jag träffar mest och som är mig väldigt kära, är vänner som jag har träffat genom fotbollen. När man spelar på elitnivå tränar man och spelar match cirka 4-7 dagar i veckan. Man kommer varandra väldigt nära och träffar nog sina lagkamrater mer än vad man träffar någon annan. Man stöttar varandra när det är tufft och man gläds med varandra. Oavsett om det gäller fotbollen eller annat. Man får veta saker om varandra vare sig man vill eller inte och jag har så många roliga, galna och underbara minnen och upplevelser tillsammans med mina lagkamrater. Lagsporten har gett mig vänner för livet! Ni vet vilka ni är.

På tal om ”gamla” vänner så var jag lite sugen på att dra några gamla historier. Jag var inne på att ”avslöja” en hel del om våra olika lokalkändisar men efter en twitterkonversation med en av mina före detta tränare PeO ”Magnus Carlsson” Häggström så insåg jag att det nog blir att kasta sten i glashus. Men på tal om PeO så har han nog fått höra en hel del Barbados-låtar från Holmens damlag. Och jag vill minnas att det finns en video från en lagfest som innehåller något inom detta tema.. Återkommer när jag hittar den..

Men ni som var med på herrarnas och damernas lagfester, i Holmen, på bland annat Gerdskenvallen ni kan slappna av nu. Det blir nog inga avslöjanden. ; )

…………………………………….

Snart e det dags! När detta kommer ut så är det 2,5 vecka kvar till seriepremiären mot Limhamn/Bunkeflo.

Så hur kommer det då att gå i Elitettan? Det är alltid ett större steg att gå upp en division än vad man kan tro. Jag tror att det kan bli mycket försvarsspel för oss i år och en av nycklarna kommer att bli att våga hålla i bollen. Vårda bollen när vi har den, våga spela på varandra. Det tycker jag att Jessica Julin har kommit in i laget och ”tjatar” på oss om. Hon ger ett lugn som gör att man inte bara slänger iväg bollen i panik utan man försöker hitta spelare på foten. Försöka hålla i bollen och värdera läget. Marginalerna minskar i Elitettan och motståndarna kommer att ta vara på våra misstag och vi måste sätta de få lägen vi kommer att få.

Sen måste jag erkänna att jag har dålig koll på motståndet så utan att ha gjort min hemläxa så måste jag ändå tro och hoppas på att vi klarar oss kvar i elitettan. Det kommer inte bli lätt och det gäller, som Julin sa häromdan, att vi agerar som ett lag. Vi måste stötta varandra hela tiden. Oavsett om man bli utbytt, bänkad eller gör ett mål! Alla är lika viktiga och nu måste vi visa vilken sammanhållning vi har!

Så lördagen den 16:e april klockan 15:00 på Brogårdsvallen smäller det. Kom och stötta Alingsås bästa damlag!

FAKTA KATTI ÖLVEBO
Födelseår: 1979.
Familj: Sambo och två barn.
Bor: Herrljunga.
Klubbar i karriären: Gema BK, Gånghesters SK, Norvalla, IK Frisco och Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmen såklart 😊.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar