ANNONS:
ANNONS:

Lång lista inför helgen

Vårsäsongen börjar lida mot sitt slut. Men det är viktiga poäng på spel så här innan sommarvilan, och även den här fredagen har vi listat några extra heta matcher. När jag var färdig hade jag fått ihop hela nio matcher där mycket står på spel.

HH

IFK Falköping – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: En oerhört svår match för Holmalund borta mot topplaget Falköping. HIF är också i stort poängbehov efter två raka förluster, senast i derbyt mot Vårgårda. Här tror jag dock inte att alingsåsarna räcker till utan får vända hem utan poäng.
Tips: 3-1.

Annelunds IF – IFK Örby
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Annelund spelar i princip jumbofinal för tredje matchen i rad. Senast mot Skepplanda kom i alla fall trendbrottet och kanske att självförtroendet börjar smyga sig tillbaka något. En förlust vore snudd på katastrof för tabellen, men jag tror att Annelund tar chansen och närmar sig lagen framför.
Tips: 3-2.

Alingsås IF – Byttorps IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Här har AIF revanschläge efter tunga 0-5 i premiären. Matchen är också en möjlighet att definitivt dela upp tabellen så att de fyra topplaget drar ifrån mittenskiktet. Och efter 8-0 mot Dardania ska AIF ta tre nya poäng här.
Tips: 2-0.

Sparsör AIK – Östadkulle SK
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Östadkulle har inte vunnit sedan man mötte Sparsör i premiären i mitten av april. Nu möts lagen i en oerhört viktig jumbofinal, där vinnaren skaffar sig ett klart bättre utgångsläge för överlevnad. Jag är optimist och tror på att det blir gulsvart segerjubel.
Tips: 2-4.

Sollebrunns AIK – Södra Härene IF
Serie: Division 6 Herrljunga.
Kommentar: Efter två raka nederlag har SAIK halkat efter lite och känslan är att det behövs en trea här för att inte tappa för mycket inför hösten. SHIF har å sin sida gått starkt på slutet och är med och hugger om platserna bakom VIK FK. Här tror jag dock att hemmalaget tar chansen att haka på i toppen.
Tips: 2-1.

Hemsjö IF – Tvärred/Vegby
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Efter derbyseger mot Östadkulle i veckan har Hemsjö skaffat sig ett läge att på allvar utmana toppduon. Men då krävs det seger hemma mot Tvärred/Vegby, och jag tror faktiskt att HIF har en möjlighet att skrälla här. Sitter försvarsspelet kan det bli bättre än det kryss jag väljer att tippa.
Tips: 2-2.

Vårgårda IK FK – Stora Mellby SK
Serie: Division 6 Herrljunga.
Kommentar: Mitt SMSK har gått starkt på sistone med derbyseger mot SAIK och nu senast tre pinnar borta mot Kållandsö. VIK FK, som tog en säker seger mot Kinnarp/Slutarp efter plumpen mot Floby före midsommar, måste dock gälla som favorit här. Inte minst för att Alexander Stavander gör debut. L-P Björk skadad och Claes Åhman avstängd i hemmalaget, men det finns bra ersättare i de fallen.
Tips: 2-1.

FC Alingsås – Sandhult
Serie: Division 6 Borås.
Kommentar: FC Alingsås och Sandhult möts i ett spännande toppmöte där viktiga poäng står på spel. Trots 5-0-seger senast tippar jag emot FC här, mycket på grund av att Birkan Ramadanovic är avstängd efter rött kort i veckan.
Tips: 1-3.

Ulricehamn IFK – Gerdskens BK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: För varje seger kommer man närmare en förlust, brukar det ju heta. Senast blev det en pinne för GBK och frågan är om inte en förlust ligger och lurar runt hörnet. Ulricehamn borta är en av årets tuffaste matcher så ska man någon tippa emot GBK så är det nu. Vore dessutom lite spännande för toppstriden om hemmalaget vinner här.
Tips: 3-2.

Lämna en kommentar