ANNONS:
ANNONS:

Långhelgen är över

Måndag igen och vi tar nya tag, både på och utanför fotbollsplanen. Vi inleder veckan med en liten Bredsida.

Jag var på plats och såg Vårgårda vinna mot FBK Karlstad i torsdags. En konstig match där gästerna såg riktigt sömniga ut första 25 minuterna och när VIK gjorde både 1-0 och 2-0 var känslan att det skulle bli en promenad i parken mot tre poäng. Men när hemmalaget började med det – promenera alltså – kom värmlänningarna in i matchen och hade det inte varit för Niklas Erikssons storspel kunde FBK tagit både en och tre poäng med sig hem.

Nu behöll VIK alla tre och tog därmed ett viktigt kliv i tabellen. Nu är det ett gäng poäng ner till strecken och än viktigare är det ett gäng lag mellan VIK och samma streck. En del pratar om VIK som ett lag för topp tre, men jag sansar mig till att säsongen fortfarande är så pass ung att det primära är att hålla avståndet nedåt. Och just på den fronten ser det ganska bra ut för tillfället, trots förlust mot storsatsande Karlstad BK med 4-0 i går. Dessutom gjorde man tre mål i torsdags, vilket var en ökning av den totala målskörden fram till dess med 60 procent.

…………………………………

I division 3 tog Gerdsken en ny uddamålsseger. 1-0 ånyo, nu borta mot IFK Tidaholm. Nu har GBK slagit Hestrafors, Götene, Holmalund och Tidaholm, och därmed finns det ingenting som tyder på att man inte skulle kunna vara med i toppen säsongen ut. Jacob Borg blev för övrigt matchhjälte igen, han har nu avgjort tre matcher i rad för gulsvart.

…………………………………

Alingsås IF:s hemmasvit sprack å det grövsta i torsdags.  Hestrafors vann med 3-0 på Mjörnvallen och därmed förlorade AIF på hemmagräs för första gången på 25 seriematcher. Det var också andra raka förlusten och ganska snart kommer det visa sig om grönvitt är i toppen för att stanna eller inte. Svackor får alla lag, men topplag brukar kunna stoppa blödningen ganska fort och minimera förlorade poäng. I en svacka där nyckelspelare tappar formen ställs också det kollektiva spelet på prov. Finns det något att falla tillbaka på som inte bygger för mycket på individuell kvalité underlättar det i sådana situationer.

…………………………………

Annelund och Säven/Hol spelade 1-1. Trodde att Säven/Hol skulle mala ner AIF, men hemmalaget stod upp bra. Tur att Brämhult och Ardala kryssade i seriefinalen så att jagande lag fortfarande hakar på inom räckhåll. Redan i kväll går kampen i den här serien vidare med ett hett derby mellan VIK FK och Annelund.

…………………………………

Långared tog sex nya poäng i veckan som gick och på fredag väntar toppmöte med Wargön på Ollevi. En väldigt intressant match, men oavsett hur det går där har BoIS visat att man rimligen är i toppen för att stanna. Man tycks städa av lagen på undre halvan på ett mycket mer effektivt sätt än de senaste åren, och dessutom finns en annan tyngd i truppen den här säsongen.

…………………………………

HIF Akademi vann mot Råda och visade då att man kan vinna mot toppkonkurrenter. Racet i den serien går vidare, och än så länge är det fördel Sjömarken.

…………………………………

Holmalund föll med klara 3-0 mot Västerås. Den såg jag inte komma, och nu seglar toppen ifrån HIF.

…………………………………

Alingsås KIK:s segersvit bröts mot Öxnevalla. Däremot spädde Östadkulle x 2 på sina segersviter, och är tillsammans med Långared de enda obesegrade lagen.

…………………………………

Sollebrunn hade en tung vecka med två förluster. Nu väntar ödesmatch – och grannderby – mot Nossebro i botten av västra femman.

…………………………………

Efter min lilla känning förra helgen tvingades jag stå över veckomatchen mot Trollhättans IF. Där gjorde gubbarna ett stabilt jobb och vann med 5-0, och efter ny seger mot Hjärtum i lördags kan vi räkna in sex friska poäng. SMSK smyger med.

…………………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar