ANNONS:
ANNONS:

Lasse stänger butiken

I dag skriver Lasse Samuelsson sitt sista inlägg här på sajten. Han gör det med med en sammanfattning av det grönvita fotbollsåret på Mjörnvallen.

Dags för den sista krönikan och därmed en liten avrundning av året från min sida. Det har varit ett ovanligt händelserikt år för oss i Alingsås IF. Tittar man på den sportsliga delen slutade det mycket bra för oss, med serieseger och därmed avancemang till det nationella seriesystemet och Div 3.

Vår nybakade tränare Niklas Klingberg, i sällskap med Calle Skoglöf och Lasse Olovsson lyckades med sin och klubbens målsättning. Vi tackar denna trio samt spelarna för detta.

Vi tog ett sent beslut att bygga till Mjörnvallen för att kunna ta emot den nya damföreningen Alingsås FC som blev utan lokaliteter samt spelplats. Detta blev extremt lyckat för oss med en

utökning av lokaliteterna samt fortsatt spel för tjejerna. Jag måste beundra spelarna och de ledare och övriga som arbetar runt Alingsås FC. De har lagt ett otroligt arbete runt bildandet av den nya klubben, de har halva året varit utan lokaler och de saknar fortfarande en fast träningsplan. På Mjörnvallen har vi inte plats för dem fullt ut utan de har fått flytta omkring i kommunen för att träna. Jag hoppas att de med kommunens hjälp kan få en permanent lösning så snart som möjligt.

Vi har tillsammans med några övriga föreningar och Alingsås Kommun kunnat vara delarrangörer åt BK Häcken i samband med Gothia Cup. Under en soldränkt vecka kunde Alingsåsarna titta på fin fotboll av lag från jordens alla hörn. Vi som var med om detta fick minnen för livet. Vi fick också visa upp våra duktiga ungdomar då vi hade lag med i både P 16 och P 15.

P16 under våra duktiga ledare David Johansson och Bobby Eriksson gick så långt som till åttondelsfinal. Mjörnvallen slog publikrekord varje dag och arrangemanget fungerade perfekt.

Alla som var inblandade i detta kan sträcka på sig då det hela lyckades fantastiskt bra. Nu rustar vi oss inför säsongen 2019 som vi hoppas blir lika lyckad.

Ha det så bra så kanske vi ses på de lokala arenorna.

FAKTA LASSE SAMUELSSON
Födelseår: 1959.
Familj: Fru Christina, sonen John 8 år samt tre barn sedan tidigare. Emil 31, Emma 29 och Anton 27.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Frillesås FF, Åsa IF. Kungsbacka BI, IF Norvalla, Örgryte IS, Lerkils IF som spelare. Åsa IF, Grimetons IK, Frillesås FF, Östadkulle SK samt Alingsås IF som tränare. Det blev dryga 30 seniorår på planen som spelare eller tränare.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF samt Östadkulle SK men jag har trivts i alla klubbar jag varit i.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Sköter seniorerna i Alingsås IF.

Lämna en kommentar