ANNONS:
ANNONS:

Lite söndagstankar

I går spelade mitt Stora Mellby seriefinal på Tånga hed. Dagens Bredsida handlar både om den matchen och en del annat som hänt hittills den här helgen.

Bredsidan

Vårgårda IK FK har gått fram som en ångvält redan första året i sexan. I seriepremiären i april förlorade vi med 1-0 och i går blev det förlust igen. Nu är vi nio poäng efter, vilket känns övermäktigt att ta igen. Därför är det bara att hoppas att VIK FK gör rent hus mot övriga topplag så att våra chanser att nå kvalplatsen ökar. Just kampen om andraplatsen i Herrljungasexan kan nog bli något extra i höst. Sollebrunn, Södra Härene, Floby och Vedum är tillsammans med oss med och hugger, så det ska bli kul att se hur det går.

Hur var då seriefinalen på Tånga hed. Tja, vi fick matchen ungefär dit vi ville i första halvlek. FK hade mycket boll, och vi låg tämligen låg och försökte täppa till ytorna efter bästa förmåga. När vi då också fick 1-0 att gå på kändes det som att det skulle kunna gå vägen. Men så kom kvitteringen på hörna, där FK är tungt att möta, precis före paus.

I andra halvlek tycker jag ändå att vi började ganska piggt. Det var en del chanser åt båda håll innan vi fick ett gyllene läge att ta ledningen. När det bommades ställde hemmalaget om och när Alexander Stavander, egentligen för första gången, fick ett hav att operera i bakom våran backlinje gick det förstås inte att hinna med. Efter det målet var vi tvungna att försöka gå framåt, med den kalkylerade risken för fler omställningar på oss, och ganska snart kom även 3-1.

Alexander Stavander spelade fram och visade redan i sin första match att han kommer spetsa till VIK FK:s offensiv å det grövsta. Visserligen kom han inte så långt första timman i matchen, men då ska man också ha i åtanke att det var ett tag sedan han spelade en match från start.

Vad ska man då tycka om att VIK FK får två spelare från division 3. I min värld finns det egentligen inte mycket att tycka något om. Med den organisation som VIK har var det ett klart tänkbart scenario när säsongen inleddes. Så att Adam Kjellson var planbäst och Alexander Stavander avgjorde i andra halvlek är det bara att finna sig i. Dessutom vore det naturligtvis oerhört konstigt om två spelare med den bakgrunden inte gjorde skillnad för ett lag i division 6.

…………………………………

I samma serie kan man konstatera att Sollebrunn tog chansen att bli en del av getingboet bakom VIK FK tack vare segern mot Södra Härene. Fredrik Bengtsson var så ärlig i snacket om matchen att man nästan fick intrycket av att han hade slutat som tränare om det hade blivit en tredje raka förlust.

…………………………………

FC Alingsås vann toppmötet med Sandhult. Helt emot mitt tips klarade de sig alldeles utmärkt utan Birkan Ramadanovic och nu ser det oerhört intressant ut inför fortsättningen av Boråssexan.

…………………………………

Man måste skriva något om Gerdskens poäng mot IFK Ulricehamn. Att klara 1-1 trots två man mindre på bortaplan mot ett av de lag som jagar närmast bakom var både bra gjort och viktigt. Ändå lät Nicklas Sporre besviken när jag pratade med honom efter matchen. Det kanske säger något om mentaliteten i årets GBK?

…………………………………

Vad Robin Liljedahl egentligen sa för att få sitt röda kort får vi kanske aldrig reda på. ”Vi kan kalla det protest mot domslut, eftersom det är media jag pratar med. Hade det varit på krogen hade du kanske fått ett annat svar”, sa Nicklas Sporre lite kryptiskt när han berättade om det hela.

…………………………………

På fredag möts Vedum och Vårgårda IK FK i en trolig seriefinal. Om VIK FK vinner där lär de vinna serien. Vinner Vedum matchen lär VIK FK vinna serien ändå.

…………………………………

Säven/Hols poängsvit försvann i går. Nossebro avgjorde en enligt rapporterna typisk 0-0-match med två sena mål.

…………………………………

Annelund greppade sista halmstrået och tog tre poäng mot Örby i fredags. Viktigt, viktigt, viktigt.

…………………………………

Sicken revansch för Alingsås IF. 0-5 i premiären blev till klara 4-1 i returmötet med Byttorp. Nu är AIF med och krigar om topp tre på yppersta allvar.

…………………………………

Holmalunds poäng i Falköping var grymt imponerande. Nog viktigt att hålla nollan och dessutom är varje poäng betydelsefull i deras del av tabellen.

…………………………………

Tror även att Vårgårda IK knöt näven efter Holmalunds kryss. Två tappade poäng för Falköping innebär att VIK är ny tvåa i tabellen. Hade inte Gunnilse vänt 0-1 till 2-1 borta mot Skara hade helgen inneburit jackpott för alla Vårgårdaanhängare.

…………………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Lite söndagstankar”

  1. Det ser väldigt ljust ut för oss (FC Alingsås) i Boråssexan nu. I förra matchen saknade vi inte bara Birkan Ramadanovic utan även viktigt Adel Ben Khalifa. Men i år är inte FC Alingsås en eller två spelare längre… I år är vi ett lag.

    Svara

Lämna en kommentar