ANNONS:
ANNONS:

Litet och stort från helgen

Våra högst placerade lag hade en fantastisk helg. Det är främst om det den här Bredsidan handlar om.

Bredsidan_Inges_2

Jag var på plats för att se Vårgårda IK och Tibro AIK i lördags. Utan att på något sätt glänsa tog VIK tre poäng och därmed andra raka segern. I den första halvleken spelade sig inte Vårgårda till en enda möjlighet, utan det som skapades kom antingen efter fasta situationer eller efter misstag från Tibro. I andra däremot hände det desto mer framåt. Löpningarna var fler och mer resoluta, och då kom man också in i ytan bakom gästernas backlinje. Signifikativt då att 1-0 kom just efter en löpning från Samuel Nordqvist, som var mannen bakom målet trots att han aldrig rörde bollen.

Efter ledningsmålet hade VIK sin bästa period i matchen. Det finaste anfallet regisserades av David Lager, Benjamin Hacker och Tobias Bayard, och visst borde Jonas Aronsson avslutat vassare när han fick öppet läge i boxen från fem meter. I övrigt tycker jag att nyförvärvet från Vedum slet på bra i anfallet. Snabb, löpstark och allmänt jobbig att möta. Nu saknas bara lite mer killerinstinkt när läget dyker upp för chanserna är färre, tiden mer knapp och målvakterna bättre än när han lirade sexan med Vedum i fjol.

En som tycks ha förmågan att utnyttja i princip varje chans han får är Adam Borhammar Wahlin. Två inhopp och två mål hittills i år.  Det enda negativa i lördags var att han pajade mitt 2-1-tips från Helgens Hetaste.

Ska man summera VIK:s insats mot Tibro med ett ord får det ändå bli  med ett så pass tråkigt ord som stabilt. De lyckades hålla nollan under den perioden då spelet inte stämde och sedan när man kom mer rätt i spelet fanns tillräcklig spets för att avgöra. Även bredden imponerade, när Benjamin Hacker och Adam Borhammar Wahlin bidrog med sina inhopp. Och Samuel Nordqvist, som var petad förra matchen, ordnade först 1-0 och dundrade sedan in 2-0 på volley. Den träffen i kombination med Hackers eminenta inlägg var för övrigt matchens delikatess.

……………………….

Gerdsken tog en oerhört viktig seger mot Fristad. 1-0-segrar efter straffmål hör inte sällan ihop med matcher innehållande mer kamp än skönspel, men det har så klart ingen som helst betydelse. Nästan positivt om GBK först slet som djur och sedan fick betalt för det.

……………………….

En annan viktig seger var den Holmalund tog i Elitettan. Laget har gjort fem mål på två matcher, vilket är mycket bra. De har dock släppt in lika många, vilket kanske indikerar på att det är försvarsspelet som behöver höjas.

……………………….

Sandra Augustsson har gjort tre mål på två matcher i Elitettan. Guld värt att ha en sån vass målskytt i laget.

……………………….

Andreas Johansson ordnade 2-1 till AIF med ett drömmål. Ruskigt tung seger, och man vet att AIF är ett topplag när det vänder 0-1 till 2-1 med en man mindre sista 45.

……………………….

HIF Akademi mosade Rävlanda med 10-1 i premiären. Jag som trodde att skrattmatcherna skulle bli färre i division 3.

……………………….

Anthon Gustavsson avgjorde premiären och mot BAIK gjorde han ett plus ett innan han byttes ut. Tänk om man kan lägga till pålitlig poängspelare efter hans namn också. Då blir han i princip komplett på den här nivån.

……………………….

Långared slog Mjörn med 1-0 på bortaplan. Den såg jag faktiskt inte komma.

……………………….

Att Spark torskade med 5-0 i premiären behöver inte betyda att de lilagula är ett strykgäng. Sjuntorp var enligt rapporterna riktigt bra och kommer enligt Sparktränare Niklas Bengtsson att ”jogga hem sexan”.

……………………….

Intressant att se Adam Hägg som mittback i lördags. Man kan tro att han blivit fem år äldre i vinter så självklart han agerade i många situationer. Visst, en och annan boll slogs bort, men det är oerhört betydelsefullt att ha en sådan snabbhet i mittlåset.

……………………….

Annelund vände underläge mot Töllsjö och vann med 3-2. En viktig start, och nu är de grönvita inne i serien på bästa sätt.

……………………….

Ett lag som inte är inne i serien är Vårgårda IK FK. 0-5 hemma mot Brämhult snackar man inte bort, men det är det å andra sidan ingen som har försökt med heller. Gäller att unga FK anpassar sig till femman om mitt tips med dem som fyra ska ha en sportslig.

……………………….

Det näst konstigaste som hände på Tånga hed var att det började snöa mitt i solskenet. Det konstigaste var Richard Wartmarks 1-0.

……………………….

Östadkulle vann mot Hemsjö med 4-3, tvärtemot mitt tips i Helgens Hetaste. Där skrev jag också att ÖSK skulle få problem med Molin/Andersson, och eftersom de båda Lisorna stod för Hemsjös alla tre mål var jag inte helt fel ute på den punkten. Men starkt gjort av Östadkulle hur som helst.

……………………….

Friscos damer föll i det förmodade toppmötet med Vänersborgs FK. Men att pressa seriefavoriten borta visar ändå att Frisco är ett lag för toppen av tvåan.

……………………….

Södra Härene vann mycket stabilt med 3-0 borta mot Emtunga. Trots att jag i tipset av Varasexan i princip skrev rakt ut att jag inte ville underskatta SHIF i år igen är jag rädd att jag gjort det lika förbannat.

……………………….

I princip varje fast situation på offensiv tredjedel som VIK hade i lördags blev farlig. Mycket tack vare Anton Vilstrups vänsterfot och Karl-Anton Petterssons högerfot, som gång efter gång broderade in bollen där hela laget såg ut att vara förberett på att den skulle komma.

……………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar