ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 15 – Kvaldramatiken

Den här julkalendern består av 16 minnesluckor från fotbollsåret 2016. De sista åtta luckorna är vigda åt en högst personlig lista över årets bästa lokala spelare.

Frågan är om det finns något bättre än kvalmatcher. Även i år fick vi några spännande och helt avgörande bataljer mot slutet av säsongen, och som åskådare var det bara att dra på långkalsongerna och bege sig ut till de lokala arenorna.

Hemsjö var det lag som först lyckades förvalta sin kvalchans. Två raka segrar mot Tymer och Levene/Skogslund gav avancemang till division 3 för krigarna på Byvallen.

Även för ett annat gulsvart lag slutade kvaläventyret på bästa sätt. Gerdskens BK vann de inledande två matcherna och inför sista omgången var det upplagt för dramatik mot Borås AIK. Kryss eller seger skulle ta GBK till trean och efter att Jacob Borg gjort mål på två straffar och BAIK inte lyckats forcera in ett segermål blev slutresultatet 2-2. Stort gulsvart segerjubel, och en sagolik avslutning för avgående tränare Niklas Andersson.

Men i kval finns det så klart även förlorare. I år var Annelund en riktigt stor sådan när man med minsta möjliga marginal föll i trelagsgruppen i kvalet mot fyran. Kryss hemma i sista matchen mot Skultorp hade räckt, men 1-0 blev till 1-2 i slutet av matchen och Thomas Karlssons stolpträff just före slutsignalen svider så klart in i märgen.

Även Frisco fick bita i det sura kvaläpplet under hösten. Efter en övertygande serieseger kom Frisco inte upp i samma nivå mot det tuffade motståndet i kvalet mot ettan, och efter två raka förluster blir det till att fortsätta kriga i division 2.

Läs mer om Annelunds avslutande kvalmatch.

Läs mer om Friscos första kvalmatch.

Läs mer om GBK:s avancemang.

Lämna en kommentar